Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos internet- wachtwoord

Anoniem
Lia
4 antwoorden
 • Hallo,
  Heb vanmiddag draadloos internet op m'n laptop geinstalleerd d.m.v. een router. Alles ging prima totdat ik een beveiligingssleutel ingesteld heb (wpa ?) ik hoefde geen wachtwoord oid in te voeren. Nadat ik dit gedaan had, startte de laptop overnieuw op en gaf daarna aan dat ik nie tmet m'n netwerk verbonden kon worden omdat de instellingen die op de computer zijn opgeslagen niet overeenkomen met de vereisten van het netwerk.

  kHeb de router al gereset… Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen, kan nergens iets vinden om dit uit te zetten..

  Ik heb trouwens windows Vista.

  Alvast bedankt!!

  Gr. Lia
 • Na het invoeren van de WPA sleutel hoeft de laptop niet opnieuw opgestart te worden. Normaal gesproken hoeft de router dat ook niet wanneer versleuteling (beveiliging) ingesteld wordt. De WPA sleutel die je ingevoerd hebt op de router heb je nodig om met je laptop verbinding te kunnen maken met de router. Normaal gesproken is het een kwestie van het betreffende netwerk selecteren en 2 maal de sleutel invoeren.

  Ik neem aan dat je de WPA sleutel handmatig in de router gezet hebt? Wanneer je dubbel klikt op het netwerkicoontje rechtsonder bij de klok om zo een overzicht van de beschikbare netwerken te bekijken moet daar ook jouw netwerk tussen staan. Heb je via deze manier verbinding proberen te maken? Heb je de wizard gevolgd?
 • Bij dat icoontje staat idd mijn netwerk erbij, maar als vermelding dat de instellingen die op deze computer zijn opgeslagen niet overeenkomen met de vereisten van het netwerk, en daarom is het niet mogelijk om met het netwerk in verbinding te komen.

  Ik heb bij dat instellen van die beveiliging geen wachtwoord oid in moeten voeren dat versleuteld wordt, was eigenlijk gewoon een beetje aant proberen om te beveiligen :$

  Is het mogelijk om alle instellingen te wissen?
 • Ja, je kunt het aanwezige profiel op je computer wissen zodat eventueel verkeerd ingegeven sleutels niet meer gebruikt worden. Voor het beveiligen van je netwerk moet je in eerst instantie bij je router beginnen. Daar moet je op zoek gaan naar de beveiligingsopties en een keuze maken uit WEP of WPA(2). Vervolgens moet je een sleutel invullen of laten genereren. Deze sleutel kun je het beste even opslaan in een tekst-documentje omdat je deze bij het verbinden met de router nodig hebt.

  Het leegmaken van de router (d.w.v. terugkeren naar de fabrieksinstellingen) kun je doen door het indrukken van de resetknop op de router gedurende een 10-30 tal seconden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.