Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleempje met Vista laptop

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Hallo,
  heb thuis een netwerkje (met draad); daarin 2 P4 desktops (WinXP)
  en een aansluitmogelijkheid van een laptop
  Tot voor kort had ik een laptop met Win98 en dat werkte prima
  Deze nu vervangen door een laptop met Vista Home Basic
  Ben nu zover dat ik vanaf laptop alle pc's zie, maar andersom zie ik vanaf mijn desktop niet de laptop; "zoeken" lukte ook niet.
  Ik kan vanaf mijn laptop gedeelde bestanden zien op mijn desktop maar als ik een bewerkt bestand terug wil zetten naar de desktop dan krijg een pop up dat ik hiertoe niet geautoriseerd ben
  Ik zie geen probleem in mijn Kaspersky Internet Security en verwacht ook geen problemen vanwege mijn router.
  Hoop dat iemand mij verder kan helpen!
 • Je moet even het "bestanden delen" inschakelen via het netwerkcentrum. Kijk bijvoorbeeld even hier: http://www.breekpunt.nl/artikel.aspx?rubriekid=2&artikelid=1001
 • Bedankt, dat lijkt (leek) me een duidelijk verhaal
  echter, na alles stap voor stap te hebben opgevolgd (zijn eigenlijk 3 stappen) heb ik een in mij netwerk op mijn laptop een "d" er bij en dat zijn mijn files/proggies welke ik deel maar ik zie in mijn netwerk vanaf mijn laptop alleen mijn laptop en router. Niet meer de andere desktops…
  En vanaf mijn WinXP desktop krijg ik geen toegang tot de laptop (zie die "d" folder wel
  Ik ben er dus nog niet….
 • Kom er toch nog maar even op terug want het lukt me niet
  De link in 1e antwoord heb ik nu weer divesre malen geprobeerd maar gaf geen oplossing
  Ik zie nu wel weer vanaf laptop en desktop alle pc's.
  Ik heb de d:schijf op mijn laptop gedeeld en die zie ik op mij Netwerklocaties vanaf mijn desktop; ik heb de firewall op mijn laptop gedeactiveerd maar als ik dubbelklik op \\laptop-ruud\d is deze niet toegankelijk vanaf mijn desktop.
  Files kopieren vanaf mijn laptop via het netwerk naar mijn desktop lukt ook niet: niet geautoriseerd.
  Files kopieren vanaf desktop naar laptop via netwerk op mijn laptop lukte wel, zoals ik nu tot mijn ergernis heb ondervonden want ik heb nu een een nieuwer file overschreven met een oudere.. grr*@!*@!!
  Suggesties zeer welkom!
 • Je bent niet de enige. Ik maak zelden gebruik van netwerkfuncties maar wilde, na installatie van Vista op mijn desktop, toch vanaf de laptop (XP) wel bij mijn Vista desktop kunnen komen.
  Heb eindeloos geprobeerd, alles ingesteld, alles uitgeschakeld maar zonder resultaat. Ik blijf vanaf XP naar Vista de 'niet geautoriseerd' boodschap krijgen.
 • Dat is niet hoopgevend!
 • Nou, ik bedoel er absoluut niet mee te zeggen dat dit normaal is. Het rare is dat ik over dit probleem niet veel lees op de fora waar ik veel kom. Terwijl je toch mag veronderstellen dat menigeen met een Vista-XP netwerkcombinatie zit.
 • iemand verwees me naar de volgende link
  http://www.computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=201278
  Daar beschreef iemand het volgende (en ik herken me daar in):
  "Ik heb een netwerk via een router. Op mijn desktop-PC heb ik Windows Vista geïnstalleerd. Op de drives van deze Windows Vista-computer heb ik alle machtigingen aangezet. Op mijn laptop met Windows XP zie ik die netwerkdrives wel, maar als ik ze aanklik dan krijg ik de volgende foutmelding te zien: "U heeft mogelijk niet de juiste machtiging voor deze netwerkbron. Neen contact op met de beheerder."
  Het antwoord:
  Windows Vista is wat nauwkeuriger met de netwerkmogelijkheden dan Windows XP. Waar u in Windows XP zonder veel toestanden 'alles' kon opengooien, daar wil Windows Vista dat u de juiste rechten op de juiste manier uitdeelt. U komt intussen al een heel eind 'in' de Windows Vista-computer, wat betekent dat u niet met een diepgaande netwerkfout heeft te maken en ook is het bij u geen firewall-ding. Binnen Windows Vista moet u er voor zorgen dat er een gebruiker wordt aangemaakt die identiek is aan de gebruiker op de Windows XP-computer: dezelfde loginnaam en hetzelfde wachtwoord. Daarna geeft u die nieuwe gebruiker – binnen Windows Vista – expliciet de juiste rechten om de netwerkmappen te kunnen betreden. En even opgelet, want de rechten die u uitdeelt gelden zowel locaal (= achter de Windows Vista-computer) als via het netwerk (= achter de Windows XP-computer).
  ==
  Mijn probleem is ik alleen mijn Laptop inlog bij opstarten, mijn (XP) desktop heeft geen inlogcode bij het opstarten.
  Iemand nog een helder idee???
 • In mijn Netwerkcentrum (Laptop, Vista) zie ik dat mijn desktop (WinXP) Werkgroep MSHOME heet.
  Mijn laptop heeft als werkgroep WORKGROUP.
  Ben alleen nu kwijt hoe ik op de laptop WORKGROUP verander in MSHOME; heb het wel ergens gezien maar ben de weg kwijt…
 • Was het artikeltje ook tegengekomen.

  Werkgroepnaam in Vista wijzigen: Configuratiescherm>systeem>Instellingen voor externe verbindingen (links)>computernaam>wijzigen.
 • Bedankt; en zoals je waarschijnlijk wel wist helpt het dus niet om de Werkgroep naam hetzelfde te maken: ik krijg nog steeds vanaf mijn desktop "Laptop is niet toegankelijk, u heeft mogelijk niet de juiste machtigingen"
  *@!*#! yankee paranoia
 • Ik zie dat VISTA de mogelijkheid geeft van een "Easy Transfer-kabel" om bestanden uit te wisselen.
  Configuratiescherm - Introductiecentrum - Bestanden en instellingen overzetten.
  Als het niet lukt om VISTA normaal op het netwerk te krijgen, is dat misschien een optie.
  Iemand ervaringen hiermee?
 • Als ik er van de week tijd voor heb probeer ik op de XP en Vista PC een tweede account aan te maken met zelfde naam + wachtwoord. Volledige rechten geven in Vista en maar eens proberen of we langs de administratoraccount op Vista heen wel doorkomen.
 • Easy Transfer geeft de mogelijkheid via netwerk files over te zetten; maar dan moet je files kunnen zetten in een map in de Desktop PC om aldaar MigSetup.exe te activeren, dan krijg je een code (gegenereerd vanaf VISTA mee)…
  Maar Microsoft is vergeten dat ik dat dus niet kan; geen access vanaf Laptop naar Desktop
  Dus maar doorgegaan in de hoop dat ik de files later kan overzetten, de code opgeschreven
  Maar als ik nu de laptop afsluit gaat het hele verhaal niet door (geen usb stick op moment voorhanden).
  Toch heb ik het idee met dat Easy Transfer wel op de goede weg te zitten.
  Dat hele gedoe met extra accounts is me te omslachtig; dan transfer ik wel files via 2Gb usb stick of externe HD.
 • Dat Easy Transfer werkt ook niet…
  Ten eerste is er niks 'easy' aan, met opstarten van proggies op beide pc's en sleutelcodes invullen
  En een hoop gedoe over 'oude' en 'nieuwe' computers, en uiteindelijk krijg ik geen files van de (nieuwe) laptop naar de (oude) desktop.
  Met VISTA krijg je dus een hoop gedonder met die overdreven beveiligingen; niet aan te raden als je een netwerkje hebt.
  Maar gelukkig werkt het usb-stickje prima, dus dat gebruik ik dan maar om files over te zetten.
 • [quote:42b393869a="RuudLeeuw"]Met VISTA krijg je dus een hoop gedonder met die overdreven beveiligingen; niet aan te raden als je een netwerkje hebt[/quote:42b393869a] Die beveiliging is er niet voor niets. Deze is ervoor te zorgen, dat onbevoegden geen toegang hebben tot je gedeelde map(pen).

  Overigens kun je beter wel in Vista's Netwerkcentrum Met wachtwoord beveiligd delen Inschakelen. De map die je wilt delen klik je met de rechter muisknop > Delen. Daar selecteer je de naam aan wie je wilt delen en klikt op Toevoegen. Dan selecteer je een Machtiging niveau en klikt op Delen. Na enig tijd wachten kies je tussen Delen voor particuliere- en openbare netwerken. Dan wordt het netwerkpad getoond. Klik dan op Gereed. Check ook nog WebSonic Windows Vista Mappen delen.

  Dat netwerkpad kun je op de XP PC intypen bij Netwerkverbinding maken in het veld Map en Voltooien

  [img:42b393869a]http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/ondernemen_personeel_en_kantoor/samenwerken/_images_kleinnetwerk_/98cf18acba424993.jpg[/img:42b393869a]

  Dan typ je die in Vista geselecteerde naam en bijbehorend wachtwoord. Ik heb dit hier geprobeerd. en ik heb hier inderdaad toegang vanuit XP via het netwerk op de in Vista gedeelde map.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.