Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys WRT54G kan geen netwerk maken

Anoniem
peterkramer
1 antwoord
  • Sinds ik een nieuwe computer met Vista heb gekocht, kan ik met mijn Linksys WRT54G router geen draadloos netwerk meer maken. De computer herkent de gateway op zich wel (Residential Gateway Device) en via het Speedtouch ADSL–modem is de eigen internetverbinding op de desktop ook geen probleem.
    Maar de andere apparaten in mijn huis krijg ik dus niet meer op het draadloze netwerk. Ik ga ervan uit dat ik instellingen opnieuw moet invoeren onder Vista, maar dat lukt dus niet. Als ik de setup-cd gebruik lukt het niet via de wizard, maar ook niet met de handmatig ingevoerde instellingen. De computer meldt dan het bericht: ik moet de kabels controleren, maar daar zit het probleem niet.
    Probeer ik het via Vista, dan zegt ie dat er geen netwerkadapter is gevonden. Dan vindt hij de router dus kennelijk niet, maar dat kan weer komen omdat de setup niet gelukt is, veronderstel ik.
    Het WLAN-lampje van de router brandt wel, de setup via de browser via 92.168.1.1 lukt niet.
    Hoe dan ook, ik kan met mijn laptop en Xbox niet meer op internet en daar wil ik graag zo snel mogelijk een einde aan. Iemand een idee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.