Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kabelfoon op een router

Anoniem
molec
13 antwoorden
 • Beste Forumleden, ik heb het volgende probleem aan. Een kennis van mij heeft Internet via Kabelfoon (internet via de kabel) met een Docsis kabelmodem. Ik probeer met een draadloze router internet te delen en een netwerk op te zetten. Ik heb het geprobeerd met de volgende routers: de Sweex LW050 en de Sitecom WL143. Beide routers kan ik benaderen via de browser, maar het lukt mij niet om Internet aan de praat te krijgen. Kabelfoon gebruikt een PPPoE Internetverbinding. In de router kan ik dat instellen, maar helaas, geen internet. Weet iemand hoe ik dit probleem kan verhelpen? Heeft iemand ervaring met het aansluiten van een Docsis kabelmodem van Kabelfoon (tegenwoordig heeft het CAIW) op een Sweex of Sitecom router of een router van een ander merk. Als ik weet dat een bepaalde router het doet, zal mijn kennis die waarschijnlijk wel kopen. Het besturingssysteem van de PC die bedraad zal worden aangesloten op de router is Windows XP met servicepack 2. Een laptop met Windows Vista zal draadloos worden aangesloten. Bij voorbaat dank.
 • Moet je in de router geen computernaam instellen?
 • Gerben, dank voor je reactie. Ik kan mij niet herinneren dat ik ergens de computernaam moest invullen, wel de SSID. En verder ook de gebruikersnaam en het wachtwoord van de provider. Heb ik allemaal gedaan.
 • Je moet wel eerst even het docis modem uitzetten zodat het oude MAC adres wordt geflushed. Na 5 minuten weer stroom er op en na 5 minuten de WAN poort van de router aansluiten. Dan instellen van de router.

  Let ook op het feit dat je nu NIET meer de "oude" PPPoE verbinding van de computer gebruikt! Dit wordt nu een gewone LAN verbinding.

  Controleer daarna in de status pagina wat voor IP je nu krijgt op de router aan de WAN kant. Als dat GEEN internet IP is, maar bv 10.0.xx of 179.xx.xx of iets dergelijks, moet je waarschijnlijk ook bij kabelfoon het nieuwe MAC adres (van de router) door laten voeren. Bel dan hun helpdesk en vraag hoe dat bij hun is geregeld.
 • Computernaam is niet altijd van toepassing. Maar bij mijn @home aansluiting moet dat dus wel. Neem je een router, dan moet je dáárin de computernaam instellen. En op je eigen pc wat anders.
 • in aanvulling op gerben, als je wel een computernaam zou moeten opgeven, is dat in de router onder "host" of "hostnaam"
  Maar bij mijn weten is dat bij kabelfoon niet van toepassing..
 • Wat voor internetverbinding er aan de "voorkant" van je kabelmodem hangt is niet zo belangrijk… (Wat wel belangrijk is , is of een losse PC zonder router wél functioneert).
  Het modem logt immers zelf in op internet via de provider, en aan de gebruikers kant heb je gewoon een ethernet verbinding.
  Kabelmodems staan meestal "open" , dus je router krijgt dan een extern IP adres toegewezen op zijn WAN poort. Al dan niet word geverifieerd door de provider of de hostnaam klopt die je ingeeft.

  De door jou aangesloten router zal dus in elk geval de NAT (network address translation) modus ingeschakeld moeten hebben, zodat er naar buiten toe maar één adres gecommuniceerd word.
  Na deze instelling eventueel aangepast te hebben beide apparaten even warme start geven (zoals gerben al zei; voor het flushen van de MAC gegevens).

  Succes!
 • Kabelmodems staan meestal "open" , dus je router krijgt dan een extern IP adres toegewezen op zijn WAN poort. Al dan niet word geverifieerd door de provider of de hostnaam klopt die je ingeeft.

  De TS geeft juist aan dat die bij kabelfoon een PPPoE verbinding heeft ! en het dus geen open DHCP lijntje is !
 • sorry :oops: niet gezien….
 • [quote:0531eb2c67]De TS geeft juist aan dat die bij kabelfoon een PPPoE verbinding heeft ! en het dus geen open DHCP lijntje is ![/quote:0531eb2c67]

  Overigens zie ik bij nader inzien niet in wat het verschil voor de router is.
  Immers maakt het modem via PPPoe verbinding met de provider, maar "achter" het modem is alles hetzelfde voor de gebruiker als ware het een normale dynamic of static IP connectie.

  Je router zal dus (aan zijn "WAN" kant) als Dynamic connection ingesteld moeten worden.
  Aan de LAN zijnde zal je dus moeten bepalen of je de router als DHCP server laat dienen, en NAT zal aan moeten staan.
  Voor de rest is het gebruikersspecifiek wat je instelt.
  Maar zo zou het moeten (kunnen) werken.

  [i:0531eb2c67]Heb je btw hier al eens naar gekeken: http://www.caiway.nl/webindex.jsp
  Als ik je post goed lees heb je dat waarschijnlijk al gedaan, maar toch…
  [/i:0531eb2c67]
 • Forumleden, ik heb diverse reacties gekregen op mijn vraag. Dank. Ik heb er mijn voordeel mee kunnen doen. Uiteindelijk is het allemaal gelukt. De clue zat in het klonen van het mac address van de pc in de router. Daarna router en modem uit en weer aangedaan en internet deed het op alle pc's.
 • Hallo, ik heb zo'n beetje hetzelfde probleem, ik wilde ook een extra verbinding installeren bij een kennis van me, maar dan een bekabelde router met daaraan een laptop met Vista ik gebruikte hiervoor een router van Sweex de RO001 en ook met kabelfoon dus. De vaste pc die er al stond met XP heeft geen probleem …maar die start wel de internet verbinding op…nu begreep ik dat dat veranderd zou moeten worden in een gewone lan verbinding maar de pc moet toch eerst inbellen op een PPPoe verbinding? Nu heb ik gezien dat de router ook wel een optie heeft om in te bellen met PPPoe dus misschien moet ik dat instellen maar wat ik ook probeer de Vista Machine krijgt geen verbinding, nu geef ik niet snel op en is het niet de eerste keer dat ik een pc aan het netwerk hang…alhoewel wel met vista daar ben ik nog niet zo in thuis….dus ik heb de laptop mee naar mijn huis genomen aan mijn adsl verbinding gehangen in de switch ip adresje en gateway ingevoerd en je raad het al lopen als een speer op internet…dus mijn vraag is nu wat moet ik doen om deze machine ook op kabelfoon met een PPPoe verbinding aan de gang te krijgen???
 • Midyan, in de router moet je als type verbinding instellen PPPoE. Daar maakt Kabelfoon gebruik van. Als je dat hebt ingesteld, krijg je de velden voor het invullen van de gebruikersnaam en wachtwoord. Die gegevens heeft je kennis gehad van Kabelfoon. Hostname en Domainname hoeven niet ingevuld te worden. Bij het configureren van de router heb je ergens de mogelijkheid om het MAC-adres van de pc te klonen. Dat is het MAC adres dat je krijgt met de Commandline ipconfig /all. Toen ik dat laatste had gedaan, heb ik alle netwerkapparatuur (router en modem) uitgedaan, dus van de stroom en daarna weer aan. Internet deed het toen. Ik neem aan dat je in de eigenschappen van TCP/IP hebt aangegeven dat er automatisch een IP-adres moet worden toegewezen. Succes ermee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.