Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Aanschaf Router

Anoniem
DeCi86
3 antwoorden
 • Ik ga morgen een laptop kopen en wil daarbij meteen een router kopen.

  Waar moet ik op letten en wat is een beetje een normaal bedrag voor een router. Iemand misschien suggesties voor een merk?

  We gaan het zelf proberen te installeren thuis, dus moet niet te moeilijk zijn om te installeren en makkelijk te beveiligen, want op tv zag ik dat heel veel mensen niet uit de beveiliging komen, waardoor iedereen zomaar kan inbreken. Dat wil ik dus absoluut niet.

  Verder hoor ik vaak dat ie het internet er steeds uitgooid. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

  Ik doe vrijwel geen spelletjes op dat ding, hooguit de nieuwe sims (via internet is dat volgens mij), die ik erbij wil kopen voor de jongste telg.

  Wie kan mij een beetje op weg helpen?
 • Linksys maakt solide spul. Wel even opletten met de verschillen tussen adsl en cable modem routers !
  Daarnaast is voor draadloos niet zo maar te zeggen of het allemaal vlekkeloos gaat werken. Er spelen meerdere factoren een rol. Denk aan afstand, muren, vloeren en andere apparatuur die op de 2.4 ghz band zit (dect, magnetron en "de buren" )
 • Kijk voordat je de eerste de beste, waarschijnlijk Linksys, aangeraden router koopt, ook eens naar een wat luxere zoals de D-Link DGL-4300, om een idee te krijgen wat er meer mogelijk is dan het standaard werk en waarom dat nuttig zou kunnen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.