Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys WAG200G - bekabeling

Anoniem
lesbofiel
3 antwoorden
 • Goedemiddag,

  Ik krijg mijn Linksys WAG200G ADSL wireless modem/router niet geïnstalleerd, en wel om een hele dwaze reden: de bekabeling.

  Als ik het goed heb, zet je normaal gezien tussen je ADSL-splitter en de line-ingang van de router een gewone telefoonkabel (RJ-11).

  Maar de line-ingang van de WAG200G heeft een opening als een ethernet-ingang! (RJ-45 (? - ben niet helemaal zeker van de code).

  In een speciaalzaak hebben ze me afgescheept door te zeggen dat ik een gewone telefoonkabel toch in die opening kan duwen en dat dat wel zal gaan - dat ik met andere woorden goed moet "mikken" om de contactjes goed te laten overeenkomen. Dat heb ik geprobeerd maar is niet gelukt.

  Ik zit dus met een probleem: een klassieke telefoonkabel past wel in mijn splitter, maar de andere kant is dan te klein om in mijn modem te kunnen steken; een netwerkkabel past wel in de modem maar dan krijg ik de andere kant niet in de splitter. Zeer frustrerend.

  Ik begon al te denken dat ik per vergissing een kabelmodem gekocht heb ipv een ASDL-modem, maar er staat nochtans klaar en duidelijk "ADSL-modem" op.

  Weet er iemand wat ik moet doen om dit type router/modem aan te sluiten aan mijn ADSL-lijn??

  Bestaan er splitters met een aansluiting van het type RJ45??

  Alvast bedankt
 • Heb je niet per ongeluk een isdn versie gekocht (annex-b)? Daar zijn kabels voor met aan de ene kant RJ45 en aan de andere RJ11.

  http://www.ciao.co.uk/APC_ISDN_cable__5770537
 • Het zijn inderdaad Annex B modems/routers (isdn) maar zelfs met een verloopje naar RJ11 en als je dus een annaloge lijn hebt (KPN) gaat het nog niet lukken en wordt het omruilen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.