Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

SMC 7204 Router is steeds gereset

Anoniem
peterkramer
1 antwoord
 • Ok ik leg even de volgende situatie aan jullie voor.
  Een SMC 7204 Router/Modem regelt al een tijd het netwerkverkeer bij mijn vriendin thuis. Alles werkt goed, 2 pc's hebben internet etc etc.
  Nu heeft iemand daar thuis een laptop gekocht. Kreeg van iemand anders een Asus WL500g draadloze router. Deze aangesloten, maar wat bleek steeds conflicten. Router ging resetten, waardoor ineens de gebruikersnaam weer op guest stond en de vpc enzo ook weer waren gereset. Bleek dat de WL500 ook het standaard 192.168.1.1 ip-adres had gekregen voor setup. Deze heb ik veranderd naar 192.168.3.1. En… Het werkt….de laptop krijgt via de WL500 ook toegang tot internet, en de rest van de pc's draaien ook goed.
  Tot een paar uur later. Ineens kwam op de vaste pc onderin beeld: 1 van de netwerkkabels zit niet aangesloten —> Er is nu verbinding met lan….etc. Ik keek meteen naar de SMC 7204 router en ja hoor, het rode lampje brandde weer. Gelijk in de settings gekeken en wat bleek…. hij was wéér gereset. Ik heb toen de WL 500 maar weer ontkoppeld. De SMC opnieuw ingesteld, en tot op heden blijft de router het gewoon doen.

  Wie heeft een oplossing om toch de WL500 op de SMC router aan te sluiten? Inlog ip is dus al veranderd.

  En….hoe kan het dat een router dus zomaar gereset kan worden, zonder dat ik achter op de router op de resetknop druk?? Het mag toch niet zo zijn dat een andere router (WL500) de ene router kan gaan resetten?

  Ik hoop dat iemand een oplossing heeft.

  Groeten,

  Robert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.