Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wlan & Vista

Anoniem
None
8 antwoorden
 • [u:c9bf39770c]Het probleem[/u:c9bf39770c]
  Een nieuwe Toshiba laptop met Vista Home Premium ziet het draadloze netwerk wel, doet poging om te connecten, maar geeft aan dat de key foutief is waardoor geen internet verbinding mogelijk is.

  [u:c9bf39770c]Het gebeuren eromheen[/u:c9bf39770c]
  In het huis is tevens een Acer laptop met Xp pro aanwezig, deze kan zonder problemen inloggen met die vooringestelde Wpa-psk key. Als exact dezelfde key bij de Vista laptop ingevuld wordt, beweerd deze dat de key niet klopt. Het is een 802.11g netwerk wat samen met 'wpa-personal' ingevuld staat bij de Vista laptop. Als de vista laptop dmv een draadje aan de router wordt geknoopt, heeft hij wel internet. Wie o wie?
 • Om te beginnen je router van de laatste Firmware voorzien. Die zou wel eens niet Vista-ready kunnen zijn.
 • Mmm, ik wist niet dat routers niet-vista-ready konden zijn. Ik ga er even achteraan.
 • [quote:82f2e05f0f="KeesA"]Om te beginnen je router van de laatste Firmware voorzien. Die zou wel eens niet Vista-ready kunnen zijn.[/quote:82f2e05f0f]
  Onzin. Routers maken gebruik van standaarden als tcp/ip en 802.11. Het maakt niet uit of je nou Windows XP, Vista, Mac OS, Linux, of welk OS dan ook gebruikt. Als de hardware in de computer de juiste standaarden ondersteunt en aangestuurd wordt met de juiste driver moet het gewoon werken.

  Heb je het ook al eens geprobeerd om tijdelijk geen encryptie in te stellen op je router? Is er misschien een MAC filter actief, waardoor de andere laptop wel verbinding kan maken?
 • Kan onzin wezen volgens de 'theorie', maar mijn toch bepaald niet ouderwetse router verdomde het met Vista samen te werken tot ik een Firmware upgrade had gedaan.
  Dit is, op de divers forums, vaker de oplossing geweest voor Vista verbindingsproblematieken. Zo onzinnig is mijn opmerking dus niet.

  Het laat onverlet dat er wellicht andere oplossingen moeten worden gezocht, maar vanwege de rare streken van Vista zitten oplossingen vaak in een raar hoekje!
 • De router (speedtouch 580i) blijkt al voorzien te zijn van de laatste firmware update. De router heeft geen mac beveiliging. Bij het uitzetten van de volledige beveiliging connect de laptop wel met het netwerk, Vista geeft echter vervolgens aan dat er een probleem tussen de router en 'het internet' aanwezig is. Dit terwijl de andere draadloze laptop 100% i-net verbinding heeft.
 • Ondertussen heb ik ook een replay van de speedtouch helpdesk ontvangen:

  "Het probleem wat u ons voorlegt is ons bekend.

  In de bijlage vindt u de firmware welke wel correct zou moeten functioneren met het besturingssysteem Vista. Aangezien u een g-mail account heeft heb ik de extensie gewijzigd van .zip naar .piz (anders wordt deze niet geaccepteerd). De extensie dient u dus te wijzigen naar .zip."

  In de bijlage zit firmware versie 4.3.2.6 alwaar op de site de 'nieuwste' versie 4.2.7.30 te vinden is. Op de site staat alleen dat er een probleem kan zijn als Vista uit de slaapstand komt, maar mijn beschreven probleem & oplossing staan niet op speedtouch.nl. Ik heb de helpdesk bedankt voor de hulp en verzocht bovenstaand probleem en oplossing voor lotgenoten alsnog op de website te publiceren.

  Ik zal de firmware update uitvoeren waarbij het probleem verholpen moet zijn. Bedankt voor jullie hulp.
 • Hoi,

  Ik heb hetzelfde probleem bij een klant gehad.

  Het probleem lijkt te zitten in het toekennen door de DHCP server van een IP adres.

  Door het IP adres handmatig in te voeren is het probleem verholpen. Let wel op, dat je een IP adres gebruikt dat niet door de DHCP server wordt toegewezen. Concreet betekent dit:

  [list:752d21cb22]Je router kent IP adressen toe in een bepaalde range (meestal 192.168.1.1xx)
  Kijk hoeveel PC's er in je netwerk komen te hangen en kies een IP adres dat voldoende ruimte geeft. Bij 10 PC's is het verstandig om de laatste 3 cijfers je IP adres te verhogen met 20. (voorbeeld: 192.168.1.120)

  [/list:u:752d21cb22]
  Op deze manier kun je met 19 (als je range begint bij 192.1.168.100) pc's aanmelden (WLAN of LAN) eer je een IP-conflict krijgt.
  De settings van je IP adres kun je via ipconfig /all vinden op een pc die verbinding via de router heeft gemaakt met het internet.

  Bij mijn klant heeft dit gewerkt (werkt nu ondertussen zo'n 2 weken zonder problemen) en ik ben benieuw of jullie hier ook mee zijn geholpen.

  R. Munneke BcICT

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.