Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

bestanden delen tussen xp en vista

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • heb net een nieuwe computer. Ik wil somige van mijn bestanden delen met een windows xp computer. zelf heb ik windows vista. we hebben een draadloos netwerk en we zitten in de zelfde netwerkgroep.

  hoe kan ik bestanden delen tussen een xp en een vista??
 • Ik heb hetzelfde probleem.

  Ik ben erg benieuwd naar een oplossing. Ik heb begrepen dat het erg ingewikkeld is doordat Vista wil dat je de rechten heel goed regelt, maar ik begrijp niet goed waar ik dan allemaal op moet letten.

  We probeerde al een wachtwoord op de Vista user, maar dat zorgde ervoor dat ons hele netwerk onbereikbaar werd.
 • Het makkelijkste is om de netwerk wizard op beide systemen uit te voeren en de juiste instellingen op te geven. Voor een standaard netwerk is dat niet zoveel. Probleem is vaak dat er vaak een andere firewall dan de Windows firewall actief is. Tja, die moet dan nog apart worden ingesteld. Ander punt is dat bij een draadloos netwerk WPA beveiliging gebruikt zou moeten worden. Dit is iha vrij eenvoudig in te stellen. Is dat al ingesteld? Kun je al internetten via net draadloze netwerk. Maw, maak je al gebruik van het netwerk met uitzondering van internet delen. Oh ja, een wachtwoord binnen een lokaal netwerk zou ik niet zomaar gebruiken. Tenminste niet direct. Kijk eerst of het netwerk gaat werken.
 • Nadat ik met de netwerkwizard een thuisnetwerk had opgezet, kon ik niet vanaf de XP pc op de gedeelde mappen van de Vista pc. Er werd steeds gevraagd om een wachtwoord.

  Gisteravond kwamen we er achter dat je in Vista kunt uitzetten dat er wachtwoorden vereist zijn bij het delen van mappen. Kijk hiervoor in je netwerkcentrum van de Vista pc.

  Schakel "Met wachtwoord beveiligd delen" uit.

  Ik kreeg toen geen melding meer dat ik geen rechten had om de gedeelde mappen van de Vista pc te bekijken via een XP pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.