Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Connection refused (RealVNC) WIndows Server 2003

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
 • Als ik met een XP Pro-client via RealVNC mijn Server 2003 probeer te benaderen, dan krijg ik de melding Connection Refused. Dit geld voor alle 4 de server die hier draaien. Windows Firewall draait niet (want ICS draait ook niet), waar kan ik zien wie wat blockt? Heeft dat wellicht te maken met de Internet Explorer Enhanced Security Configurator?

  Wie helpt mij verder….
 • Om te beginnen vraag ik me werkelijk af waarom je met VNC een Windows 2003 server wil benaderen, er zit immers standaard terminal services ingebouwd… Als je per se een console sessie over moet nemen, kan dat ook door: start -> uitvoeren -> 'mstsc /console'. Je maakt dan een RDP sessie naar het console van je server. Dit werkt alleen in Windows Server 2003, niet in Windows 2000 Server.

  Om even antwoord te geven op je vraag: ik zou toch even naar de Windows Firewall kijken. Het feit dat ICS niet draait, wil niet zeggen dat de firewall uit staat. Verder moet je natuurlijk wel kijken of VNC server draait en of je op de juiste poort een connectie probeert te maken.
 • [quote:42e869417b]Om te beginnen vraag ik me werkelijk af waarom je met VNC een Windows 2003 server wil benaderen, er zit immers standaard terminal services ingebouwd…[/quote:42e869417b]

  Dit wil ik omdat realvnc mij een 100% GUI beeld geeft van de server, terminal server ook, maar standaard is de terminal server 120 dagen bruikbaar, alvorens je licentiekosten moet gaan betalen. Realvnc is gratis en er inmiddels zo ingebakken.

  De instellingen van de firewall kan ik niet openen, want dan krijg ik gelijk de melding: firewall draait niet, ICS draait niet, wilt u de firewall inschakelen ja/nee?

  Kies dus maar voor nee. Verder draait de VNC server uiteraard gewoon, en ook via de normale standaard vnc-poort. En toch connection refused….

  Iemand anders tips?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.