Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bleutooth

Anoniem
Peter Vooges
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een "bleu-soleil" bleutooth dongle gekocht, software geïnstalleerd en apparaatje aangesloten. Het werkt met dien verstande dat het apparaat in de evaluatiefase staat en dat de overdracht gemaximeerd is tot 5 Mb.

  Ik heb hierover via e-mail contact opgenomen met de leverancier maar het blijft daar akelig stil. Ik heb bij anderen navraag gedaan en die zeiden dat bleutooth een standaard Windows optie is en dat het moet installeren via de optie in het configuratiescherm. In mijn configuratiescherm staat geen bleutooth, ook niet in netwerkconfiguratie.

  De vraag is hoe los ik dit op.

  Ik zie jullie reactie met belangstelling tegemoet,


  Jos van Ree
 • Veel Bluetooth stikkies hebben toch hun eigen software nodig. Maar je kunt eerst in apparaatbeheer rechtsklikken op 'Bluetooth devices' (zo staat ie er bij mij tenminste in) en kiezen voor 'stuurprogramma bijwerken'. Eerst Windows laten kijken of ie standaard aansturing aan boord heeft. Zo niet: het pad naar je bijgeleverde software opgeven.
  Als je Windows de stik niet pakt zul je toch op zoek moeten naar een freeware ondersteuning zonder datalimiet. Of Bluesoleil als programma moeten aanschaffen.

  Mijn antieke Bluetooth stikkie werkt onder Vista zelfs met XP drivers van de stikfabrikant. XP zelf kreeg 'm niet aan de gang.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.