Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

problemen met download snelheid

Anoniem
derkdejong
6 antwoorden
 • hallo,
  een aantal maanden geleden ben ik van 1 computer overgegaan op 2 computers. daarom heb ik destijds zelf een netwerk geinstaleerd. hij functioneert goed, maar mijn download snelheid via bijvoorbeeld een torrent-client is enorm afgenomen. het gewone downloaden via internet is hetzelfde gebleven.
  daarom ben ik bang dat de instellingen van mijn router niet goed zijn. ik heb een sweex adsl2/2+ Annex A router.
  op internet staan vaak adressen als http://10.0.0.2 ofzo om alles in te kunnen stellen, maar als ik naar zo een ip-adres van een router gaat, krijg ik geen verbinding. ik krijg alleen de sweex-site als ik naar de gateway van mijn eigen pc ga.
  mijn vraag is nu: hoe kan ik er voor zorgen dat mijn downloadsnelheid via bv een torrentclient toeneemt en hoe stel ik dat in? portforwarding?
  hij zou sneller moeten kunnen omdat ik zonder router 5x zo snel downloade ongeveer

  m.v.g Jaap
 • het hoeft natuurlijk niet aan de router te liggen als bittorents niet snel binnenlopen. dat hangt ook af van je client, van je instellingen (bijv hoeveel upload sta je toe) en van de beschikbaarheid van de bestanden zelf.
  en over de router: ik neem toch aan dat je bij het ding een boekje kreeg met aanwijzingen hoe het ding in te stellen.. zomaar een gateway van internet plukken werkt natuurlijk niet….
  je moet er toch ook in geweest zijn toen je het ding installeerde?.
  mijn advies:
  reset het ding volgens het boekje naar fabriekswaarden
  zet router uit en zet pc uit
  zet router aan, laat hem verbinding zoeken etc, en dán pas pc aanzetten.
  installeer alles opnieuw, volgens het boekje!!
  anders haal je hier de handleiding:
  http://www.sweex.nl/service.php?sectie=handleidingen&action=zoekenGroep
 • in de handleiding
  http://www.sweex.nl/documents/MO200/2/MO200_man_ned.pdf
  lees je op pg 8 welk adres je moet intoetsen om je router te komen….
 • heb hier ook zo'n probleem gehad…had toen een belkin router..met geen mogelijkheid was dat eruit te halen en toen de router kapot ging snel overgestapt op een andere router…linksys…sindsdien geen problemen meer mee, alles gaat lekker vlot terwijl firewall aan staan en de standaard beveiligingen hier.. (wpa aes/mac adress) en dan de portforwarding toch voor aantal dingen…

  dus als je na complete reset van je router nog steeds langzaam download (probeer meerdere files of een eerder gedownloade file die wel snel ging) ga dan naar 192.168.200.1 (volgens sweex pag8 :p) en zet je portforwarding aan :)
 • iemand heeft hem bij mij thuis geinstaleerd idd, maar ik dacht dat daar misschien iets fout was gegaan. de handleiding kan ik zo snel niet vinden maar ik gebruik die van internet wel
  iig bedankt
 • ik heb nog ff verder gekeken maar ik moet een virtuele server ofzo maken om die poort te openen,
  in de handleiding staat hoe dat moet maar ik krijg het niet voor elkaar omdat ik via de sweex site nergens een optie zie om naar virtual servers te gaan. weet iemand hoe ik dat doe?
  alvast bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.