Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

conceptronic/sweex router achter kabelmodem

Anoniem
None
9 antwoorden
 • :( Ik ben bij een kennis al geruime tijd bezig om de laptop bedraad aan de router aan te sluiten (lukt niet) De pc boven heeft al een paar keer (na resetten) netjes een ip adres toegewezen gekregen enz.
  De laptop krijgt steeds geen toewijzing en geeft aan: niet verbonden.De router is al een keer uitgewisseld (sweex/conceptronic) de kabel is al vernieuwd en de laptop hen ik bij mij thuis direkt op het internet gekregen via mijn speedtouch 516(ook bedraad) wat vergeet ik te doen? De instellingen op de laptop werken dus wel bij mij!
 • Eerste gedachte.. De betreffende laptop heeft een US driver en kan maar tot kanaal 11 en de router staat op 12 op 13 ?
 • Een kanaal is toch alleen van toepassing bij een draadloze verbinding? Aangezien het hier om een bedraade verbinding gaat, lijkt dat me niet erg waarschijnlijk.
  Desondanks denk ik inderdaad dat de driver wel eens de boosdoener kan zijn. Probeer eens om die opnieuw te installeren. En misschien een open deur, maar staat de laptop ingesteld op DHCP of op een vast ip-adres?
 • Ja, niet zo slim van mij :oops: zat niet goed te lezen…
  UTP kabel niet lekker ? (andere geprobeerd?)
  Switch poort niet goed meer? (probeer een andere poort)
 • Het gekke is dat thuis bij mij in de speedtouch er onmiddelijk een goede verbinding is en dat wijst er toch op de de driver in de laptop zijn werk doet.!? andere kabels (2 stuks) ook geprobeerd en andere poorten ook. In de router is alleen e pc te zien (wordt ook steeds netjes herkent en na resetten eveneens) De laptop direct aan het modem en er is dan wel een goede verbinding. Ben benieuwd of de wlan kaart van de laptop er iets toe doet, deze staat uitgeschakeld!
 • wlan = wireless local nog wat oftewel draadloos…heeft nix met bedraad netwerk te maken…

  is t niet domweg een instelling in je windows configuratie? bv dat je vast ip ingesteld heb en dat dat ding bij je maat thuis dat niet accepteerd?
 • zowel de laptop als de pc staan wat ip adres instellingen op automatisch ip adres ontvangen, vandaar dat de laptop bij mij thuis wel direct wordt herkend, kan het zijn dat de pc een instelling heeft die de laptop uitsluit? in de router kan ik werkelijk op dat gebied niets invullen, zodat ik de boel zelf maar ip adressen geven kan.
 • de instelling voor de een is nog niet ideaal voor de ander…
  zo kan er een andere gateway nodig zijn.
  sluit laptop aan op de sweex
  ga start - uitvoeren - typ: cmd - geef enter

  in het dosvenster:
  typ ipconfig /renew (let op spatie voor de /) -geef enter

  typ exit -geef enter
 • helaas had ik dat ook allemaal al geprobeerd, de gedachte die nu bij mij opkomt is om in de eigenschappen/algemeen tab van de 1394 verbinding alleen de client voor microsoft-netwerken, de bestands en printerdeling voor ms netwerken en het internetprotocol te laten staan en de andere zaken er uit te laten. Zo staat het tenminste in mijn eigen pc ingevuld, of is dat niet zinvol? trouwens bedankt voor jullie reakties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.