Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys WRT54GL portforwarding

Anoniem
MikeZH
6 antwoorden
 • Aangezien ik maar 10 van die regels heb voor port forwarding vraag ik me toch af of dit niet voor het hele netwerk ingesteld kan worden in plaats van per pc…

  ik heb nu bijvoorbeeld azureus 2x erin staan met als enige verschil het ip adres…
  gezien dat er hier 2laptops en 1 pc op het netwerk zitten en 2 veel gebruik maken van programmas die portforwarding nodig hebben (vaak nog dezelfde prog's ook) vraag k me dus af of dit centraal kan..

  zo ja, hoe? gewoon ip van mn router invullen ofz? heb dat welles geprobeerd maar heb het eigenlijk nooit goed kunnen testen..

  zo nee…komt er dan een extra regel bij als ik bij de 10e ben?
  zo nee, nee… shit man :p
 • Met port forwarden zorg je ervoor dat computers van buitenaf jouw pc kunnen benaderen via je router.

  Stel dat je een applicatie draait die op poort 1234 wacht op een verbinding van buitenaf. Als je port niet geforward is, en iemand van buitenaf verbindt naar jouw externe ip-adres (die je van je internetprovider hebt gekregen), dan weet je router niet naar welke computer in je netwerk hij die verbinding moet doorsturen. Daarvoor is dus port forwarding uitgevonden. Hiermee zeg je dus tegen je router dat wanneer er van buitenaf iets naar bv. poort 1234 gestuurd wordt, dat dit doorgestuurd moet worden naar de computer in het netwerk met bv. ip-adres 192.168.1.2. Je kan om deze reden dus ook niet dezelfde poort forwarden naar twee verschillende pc's.

  Als je applicaties gebruikt die een aantal poorten nodig hebben, kan je in je router wel met 1 regel een 'port range' (een aantal poorten tegelijk dus) instellen. Daarmee beperk je het aantal regels. Geen idee wat er gebeurt als alle 10 de regels in gebruik zijn. Dit zou je kunnen testen door ze alle 10 even te vullen.
 • mja goed als ik ze allemaal invul kan k ze ook niet verwijderen.. beetje vreemd trouwens..

  ok k snap nu dus waar dat port forwarding voor dient..maar er is geen mogelijkheid om de router te vertellen datie naar elke pc in het netwerk die zooi moet zenden zonder 3x dezelfde regel in port forwarding te zetten onder verschillende ip's?
 • [quote:a47751f0c9="MikeZH"]mja goed als ik ze allemaal invul kan k ze ook niet verwijderen.. beetje vreemd trouwens..

  ok k snap nu dus waar dat port forwarding voor dient..maar er is geen mogelijkheid om de router te vertellen datie naar elke pc in het netwerk die zooi moet zenden zonder 3x dezelfde regel in port forwarding te zetten onder verschillende ip's?[/quote:a47751f0c9]
  Als je 3x dezelfde regel doet, zal je ook 3 verschillende poortnummers op moeten geven, je kan niet dezelfde poort naar 3 verschillende ipadressen forwarden.
 • uhm ik dus wel.. :p

  [img:8dbca5e76b]http://home.kabelfoon.nl/~ralm/bla.JPG[/img:8dbca5e76b]  of bedoel je datie t dan gewoon niet doet? k kan voor msn niet echt een aparte poort instellen voor bestandsoverdracht… ofwel?
 • Ik neem aan dat hij vanaf de bovenkant ingelezen wordt, en dat het verkeer dan bijv. op poort 46620 binnenkomt, naar 192.168.1.4 gaat….
  192.168.1.3 zal geen data binnen krijgen die op die poort binnenkomt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.