Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze verbinding en IP-conflict

Anoniem
Berntet
4 antwoorden
 • Ik heb een draadloze verbinding via een router met 4 bedrade en 1 draadloze aansluiting. De router is een E-Tech WLRT03. Op de draadloze verbinding is een laptop aangesloten van HP, de EVO N1050v (ooit via de HCC-shop gekocht). De draadloze verbinding draait op een E-Tech pcmcia-kaart met een radiotransmitter. Op de andere verbindingen draaien twee pc's met Windows XP Home. De laptop draait op Windows XP prof. Met de bedrade aansluitingen hebben we nooit problemen.
  Met de laptop hebben we frequent het volgende probleem: de laptop heeft een ingebouwde kabelverbinding. Als ik 'netwerkverbindingen' open zie ik 4 verbindingen staan: een draadloze verbinding, een 1394-verbinding, een LAN-verbinding en een netwerkbrug.
  Bij het opstarten van de laptop komt er regelmatig de waarschuwing: er is een IP-conflict. Maar ik kan dat conflict nergens vinden; als ik rechtsklik op dat bericht gaat het weg. Als ik in de routertabel van de DHCP-cliënts kijk zie ik gewoon één IP-adres voor de laptop en voor de andere machines. De waarschuwing over het IP-conflict treedt ook op als de beide andere pc's zijn uitgeschakeld.
  Onder 'apparaatbeheer' heb ik de 1394-driver uitgeschakeld, evenals de PCI Ethernetkaart voor de LAN. Onder netwerkverbindingen zijn ook de 1394 en de LAN uitgeschakeld. Alleen de draadloze verbinding en de MAC-netwerkbrug staan ingeschakeld. Zonder die netwerkbrug werkt er niets, heb ik uitgevogeld.
  Dus volgens mij kan er nergens een conflict optreden, maar dat wordt toch steeds gemeld zonder dat ik het kan vinden.
  Verder valt regelmatig de verbinding weg, terwijl de radiotransmitter een sterk signaal geeft. Vaak staan er ook twee symbolen in de systemtray: het enkele symbool met één monitorschermpje dat de draadloze verbinding aanduidt en het dubbele symbool met de twee monitoricoontjes voor de bedrade verbindingen. Vervolgens staan er ooit wel en ooit niet rode kruisen door met de tekst 'niet verbonden'. Regelmatig gebeurt het dat er 'niet verbonden' staat en dat we toch gewoon kunnen blijven internetten. Maar ook gebeurt het wel andersom: er staat 'verbonden', 'signaal sterk' en toch kunnen we niet internetten.
  Ik ben helemaal aan het eind van mijn latijn. Wie weet raad?
  Het probleem is al oud. Maar laatst ging de HD van de laptop kapot en heb ik een nieuwe HD geplaatst en alles opnieuw geïnstalleerd. Het probleem lijkt erger geworden.
  Wie, oh wie helpt ons uit dit gedonder????
 • hoe krijgt de laptop zijn ip adres

  als het vaste adressen zijn kan je namelijk 1 adres 2 keer uitgegeven hebben

  ook de naam stelling van de pc's ken een konflikt mee op treden
  2 x dezelfde naam
 • Dat heb ik dus al heel vaak gecontroleerd. De laptop heeft maar één adres en altijd hetzelfde. Ook de naam komt maar één keer voor.
 • Die netwerkbrug verwijderen, daarna rebooten en weer proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.