Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk installatie en instellen

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  ik zit al een tijdje met het idee in mijn hoofd dat ik thuis een goed functionerend netwerk wil hebben. Mijn bedoeling is dan dat ik 1 pc wil gebruiken als server waar ik mijn bestanden van af kan halen en zo nodig vanaf welke andere computer dan ook kan benaderen.

  Hoe mijn internet/netwerk kabels op dit moment heb liggen heb ik snel in een programma gegooid zodat het overzichtelijk voor jullie is:
  [img:55d7ce2f50]http://imagedump.nl/images/242050Network.jpg[/img:55d7ce2f50]

  [b:55d7ce2f50]Specs:[/b:55d7ce2f50]

  Modem:
  - standaard zeelandnet modem

  Router 1
  - Een simpele sitecom router met draadloze verbinding mogelijkheid
  - 4 bedraade verbindingen mogelijk en 4 draadlozen

  Laptop
  - Dell dimension 6000 laptop heeft verbinding met het internet door
  router 1
  - software: Windows xp home

  hub:
  - 8 poort hub.

  PC 1
  - een gewone computer
  - windows xp home

  Router 2
  - Sitecom router met 4 verbindgen

  PC 2
  - een gewone computer
  - windows xp home

  PC 3
  - een gewone computer
  - Microsoft windows server 2003
  [b:55d7ce2f50]Wat will ik?[/b:55d7ce2f50]

  simpel, ik wil ervoor zorgen dat ik backups naar de server kan sturen, bestanden ervanaf halen zoals muziek colecties ect ect. Ook wil ik er een webserver op draaien die ik alleen in het netwerk kan bekijken.

  Welke pc mag als server dienen.. PC 3. Deze wordt op dit moment niet gebruikt en lijkt me hier het meeste geschikt voor.

  Wat wil ik weten?
  Ik zou graag willen weten wat ik met de server zou moeten doen. Microsoft windows server 2003 is al geinstalleerd maar ik weet niet hoe ik verder moet. Ook zou ik graag tips willen hebben over hoe ik mijn netwerk kan verbeteren. Wat ik moet doen op de andere pc's om ze werkend te krijgen met mijn netwerk en hoe ik de webserver zo krijg als datik hem wil hebben.
 • imho moet je je eerst wat meer verdiepen in hoe je een netwerk/server/webserver opzet. Dat is zo elementair, je kunt niet verwachten dat er hier een echte handleiding komt. Zoek op het forum en via Google naar handleidingen hoe je een thuisnetwerk opzet en als je vast loopt kom je met specifieke vragen hier.
 • Nou mijn specefieke vraag is wat moet ik doen met pc 3 om hem te laten werken zoals ik wil. Windows server 2003 staat er op, maar ik zou niet weten hoe ik die verder in moet stellen.
 • ….dat is dus toch om een handleidingen vragen hoe je een server compleet inricht. Mi zijn daar al voldoende handleidingen over te vinden, is niet tegen te typen….
  effe Googlen….
 • Ik heb je tip opgevolgd en ben al redelijk wat verder. PC 3 is nu een file server en ik kan de bestanden vinden en gebruiken via PC2. Het enige probleem is dat ik de laptop niet kan vinden in de workgroup. Ook kan ik via de laptop geen verbinding maken met PC3. Ik denk zelf dat het ligt aan de 2 routers die ertussen zitten, maar ik heb geen idee hoe ik deze zou moeten instellen om te laten werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.