Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

printerserver niet benaderbaar door 2 vista pc's

Anoniem
Error404
4 antwoorden
  • Ik heb 1 laptop en 1 pc hier thuis in een netwerkje. Beiden zijn voorzien van Vista. Nu heb ik een printer (Canon iP5200R) die een ingebouwde netwerkkaart heeft en deze printer dus door beide comp. benaderbaar zou moeten zijn. Aan de pc is de printer via een usb-kabel benaderbaar en geeft verder geen problemen. Als ik nu iets vanuit de laptop wil printer is dit slechts mogelijk wanneer ik ook de pc heb aanstaan. Ik heb deze printer gekocht juist om niet via de pc te moeten printen maar rechtstreeks vanuit mijn laptop via het netwerk naar de printer. Is dit nu een foute conclusie van mij of is dit een probleem van Vista. Ik heb al wel wat problemen gelezen hierover maar dit is dan meer een probleem tussen XP en Vista. Is hier en oplossing voor en zo ja hoe moet ik eea instellen? Ik laat de printer via mijn pc wel delen. Hier wordt dan wel melding gemaakt dat de pc wel aan moet staan. Graag lees ik jullie idee hierover.
  • Zoals ik het nu lees lijkt het alsof de printer via usb is aangesloten. Klop dit?

    De printer dient alleen via de netwerk aansluiting aangesloten te worden en via deze manier ook geinstalleerd te worden alleen dan hoeft de andere pc niet aan te staan.

    Hoe deze geinstalleerd moet worden weet ik niet (verschilt per printer)
    Over het algemeen is dat : aansluiten op netwerk > IP adres automatisch laten toekennen (bijvoorbeeld via router) benaderen via de webinterface (indien beschikbaar) en instellen > drivers installeren van de printer op de PC's.
  • OK, ik heb nog eens even de handleiding erop geraadpleegd. Ik zal de printer idd opnieuw installeren zoals is omschreven en dan zal het moeten lukken lijkt me zo. Hij is nu via de usb aangeloten omdat ik geen verbinding kreeg via het netwerk.
  • Het was eigenlijk heel simpel: ik was vergeten de driver voor netwerk te installeren. Probleem opgelost dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.