Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk problemen. (automatisch IP adressen toe wijzen)

Anoniem
None
28 antwoorden
  • Hallo allemaal,

    Sinds vandaag heb ik problemen met mijn netwerk. Ik ben in het bezit van 2 desktops en een E-Tech Router (WGRT04), De router geeft de desktops automatisch IP adressen.

    Mijn hoofd computer krijgt (en heeft wel internet) de interne gevens

    192.168.1.125
    255.255.255.0
    192.168.1.1

    Mijn andere pc krijgt

    169.254.177.229
    255.255.0.0
    en geen gateway

    Hier door komt deze pc niet op internet en ook niet op het netwerk.

    Ik heb ook al geprobeerd met IP config release en renew, op te lossen maar gaf geen reactie.

    Ik heb de instellingen in de router na gekeken, en die staan allemaal goed.
    Op de betreffende desktop staat de TCP/IP op[b:8a8531d46f] " Automatisch een IP adres laten toewijzen"[/b:8a8531d46f]

    Ik heb ook geprobeerd om via een netwerkwizard een netwerk op te zetten. Maar helaas.

    Dus ben ik vervolgens mijn kabel na gekeken, en die zaten er allemaal netjes in.

    Weet iemand wat hier het probleem is?? En mij op weg kan helpen???[b:8a8531d46f][/b:8a8531d46f]
  • Je tweede pc heeft geen contact gehad met de dhcp server. Zo'n 169.254.*.* ip wijst windows zichzelf toe, in zo'n geval. Dus de instellingen en de firewall van de tweede pc nog maar eens bekijken.
  • Bedankt voor uw snelle antwoord. Ik heb de Lan-verbinding bekeken.
    Er staan drie onderdelen

    Client voor Microsoft-netwerken
    Bestands- en Printerindeling voor Microsoft-netwerken
    Internet protocol TCP/IP

    De Firewall is uitgeschakeld.

    En de staat echt op " Automatisch een IP adres laten toewijzen"

    Op de router staat de DHCP Server op Enable. en de IP pool staat op 1 / 20. Dus zal wel IP adressen genoeg zijn.

    Kabel zit er goed in, hij reageerd namelijk als hij er uit of enrin wordt gedaan.

    Ik snap er echt niets van..
  • Excusses dubbele post
  • Ik ben alles weer na gegaan, heb de UTP kabel in een andere poort van de router gezet. nu krijg ik bij Ipconfig /renew de volgende melding:

    [i:33ef0d0194][b:33ef0d0194]Windows IP-Configuratie[/b:33ef0d0194]

    Er is een fout opgetreden bij het vernieuwen van deze interface:
    LAN-verbinding 2 (De DHCP-client heeft een IP adres verkregen dat reeds in gebruik is op het netwerk. De Lokale onterface wordt uitgeschakeld totdat de DHCP-client een nieuw adres kan verkrijgen).[/i:33ef0d0194]
  • Stel eens vaste ip's in, buiten de range van de dhcp server. Dhcp is eigenlijk ook helemaal niet nodig bij een handvol pc's.
  • Heb ik geprobeer DHCP Server uit geschakeld, en vervolgens die pc een eigen ip gegeven. Ik krijg dan de melding:

    [b:8abfbc979a]Het statische IP-adres dat zojuist is geconfigureedt wordt reeds gebruikt op het netwerk. Configureer een ander IP-adres.[/b:8abfbc979a]

    Dit krijg ik elke keer. ook als ik een andere IP adres geef.
  • Welke range heeft je router?
  • IP Pool Starting Address 1
    IP Pool Ending Address 20

    Ik heb het met het IP 192.168.1.21 geprobeerd.
  • Probeer dan eens iets van 192.168.100.1 etc. Je beide pc's hebben wel hetzelfde network mask? Want dat is hierboven ook verschillend.
  • [quote:1115f811c9="gerben"]Probeer dan eens iets van 192.168.100.1 etc. Je beide pc's hebben wel hetzelfde network mask? Want dat is hierboven ook verschillend.[/quote:1115f811c9]

    Helaas dezelfde melding
    [b:1115f811c9]
    Hoofdpc die wel internet heeft.

    [i:1115f811c9]Automatisch een IP-adres laten toewijzen[/i:1115f811c9]
    IP: 192.168.1.6
    Submask: 255.255.255.0
    standaard gateway: 192.168.1.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37

    PC2 die geen internet heeft.

    [i:1115f811c9]Het volgende IP-adres gebruiken[/i:1115f811c9]
    IP: 192.168.100.1
    Submask: 255.255.255.0
    standaard gateway: 192.168.1.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37

    Router heeft
    IP: ***.***.***.***
    Submask: 255.255.254.0
    standaard gateway: 82.73.196.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37
    [/b:1115f811c9]

    Ik heb pc 2 die geen internet heeft ook geprobeerd met
    [b:1115f811c9]
    IP: 192.168.100.1
    Submask: 255.255.254.0
    standaard gateway: 82.73.196.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37
    [/b:1115f811c9]
    Maar te vergeefs.. kabel ook al van de andere pc erop gezet. Maakt ook niet uit… Zal het echt een instelling ergens verkeerd zijn, of kan het ook zijn dat de netwerkkaart of misschien de router kapot is?
  • Defect is altijd mogelijk inderdaad.

    Je hebt als gateway 192.168.1.1 ingesteld. Ik zie bij de router geen ip staan. Klopt dat ip van de gateway dan wel? Wat krijg je in je browser te zien met
    http://192.168.1.1/

    Voor je dns moet je ook de ip van je router instellen.

    Je router heeft ook een ander subnetmask, dat komt dus ook niet goed.
  • PC weer op dhcp client zetten. Dan winsockfix (via floppy of usb stick) eens runnen op de betreffende PC
    http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html
  • Ik heb voor veilig overweging het ip adres weg gelaten. Maar daar staat wel een nummer. Als ik 192.168.1.1. in tik dan kom ik bij de instellingen van de router.

    En over het submask, is ook het vreemd ja. de router heeft 255.255.254.0. en de hoofdcomputer krijgt van de router 255.255.255.0. Want ik heb bij de hoofd pc niets ingesteld.
  • [quote:b9abb25214="peterkramer"]PC weer op dhcp client zetten. Dan winsockfix (via floppy of usb stick) eens runnen op de betreffende PC
    http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html[/quote:b9abb25214]

    Ik heb het gepobeerd.. maar geen resltaat

    adrestype OngeldigeIP adres
    Ip adres: 0.0.0.0
    Subnetmaker: 0.0.0.0
    Standaard- gateway: [i:b9abb25214]leeg[/i:b9abb25214]

    En de TCP/IP staat nog gewoon op
    [i:b9abb25214]Automatisch een IP-adres laten toewijzen [/i:b9abb25214]

    Ben echt bang dat er iets defect is.

    Ik weet het echt niet meer waar het aan kan liggen.
  • [quote:73967eb7fe="jelleruben"][quote:73967eb7fe="gerben"]Probeer dan eens iets van 192.168.100.1 etc. Je beide pc's hebben wel hetzelfde network mask? Want dat is hierboven ook verschillend.[/quote:73967eb7fe]

    Helaas dezelfde melding
    [b:73967eb7fe]
    Hoofdpc die wel internet heeft.

    [i:73967eb7fe]Automatisch een IP-adres laten toewijzen[/i:73967eb7fe]
    IP: 192.168.1.6
    Submask: 255.255.255.0
    standaard gateway: 192.168.1.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37

    PC2 die geen internet heeft.

    [i:73967eb7fe]Het volgende IP-adres gebruiken[/i:73967eb7fe]
    IP: 192.168.100.1
    Submask: 255.255.255.0
    standaard gateway: 192.168.1.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37

    Router heeft
    IP: ***.***.***.***
    Submask: 255.255.254.0
    standaard gateway: 82.73.196.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37
    [/b:73967eb7fe]

    Ik heb pc 2 die geen internet heeft ook geprobeerd met
    [b:73967eb7fe]
    IP: 192.168.100.1
    Submask: 255.255.254.0
    standaard gateway: 82.73.196.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37
    [/b:73967eb7fe]
    Maar te vergeefs.. kabel ook al van de andere pc erop gezet. Maakt ook niet uit… Zal het echt een instelling ergens verkeerd zijn, of kan het ook zijn dat de netwerkkaart of misschien de router kapot is?[/quote:73967eb7fe]
    wat opvalt is:
    * dat PC-2 ook 192.168.100.1 net als PC1 heeft, kan nooit werken… (of is het een type fout.
    * gateway bij pc 1 =192.168.1.1 en bij pc2=82.73.196.1 snap ik ook niet…

    Verder: Wat ik zou checken: staat de range van de DHCP vd router wel goed? Als die maar maar 1 ip nr mag afgeven….?
    Probeer anders het volgende eens:
    * router eigen IP nr automatisch, behalve even voor vast ip adres bij NAT
    * eigen LAN ip nummer moet dus 192.168.1.1 zijn

    en dan pas even handmatig (later eventueel automatisch)

    * PC1
    IP: 192.168.100.1
    Submask: 255.255.254.0
    standaard gateway: 192.168.1.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37

    en
    * PC2
    IP: 192.168.100.2
    Submask: 255.255.254.0
    standaard gateway: 192.168.1.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37

    Met alle respect, het lijkt imho toch een aardig rommeltje… (toch hopelijk niet zoveel type fouten….)
  • @andre@home

    Sorry maar beide pc worden de gegevens automatische gegeven. Daar kan ik verder zelf niets aan doen….

    Vannacht toen ik op bed lag. Zat ik er steeds aan te denken. En dacht het kan zijn dat echt een hardware probleem is.

    Ik ben rond 3:30 uit bed gestapt (te ik ben gek) en heb van die pc2 de netwerkkaart er uit gehaald en in een andere slot gedaan…

    En wat blijkt het werk, hij zit weer aan het netwerk en op internet. Hoe dat kan ik weet het niet. Of kan zomaar ook een slot kapot gaan? of reset hij dan de netwerk instellingen?
  • dit verklaart het "rommeltje…"
    Prima aktie, meestal is het beter om het meteen te doen.. Maar mooi zelf gevonden!
    PS: als je het handmatig had geprobeerd was je wellicht eerder hier tegenaan gelopen.
  • En wat voor ip's krijgt die tweede pc nu?
  • [b:7f4c648022]Hoofd pc[/b:7f4c648022]
    Automatisch een IP-adres laten toewijzen
    IP: 192.168.1.6
    Submask: 255.255.255.0
    standaard gateway: 192.168.1.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37

    [b:7f4c648022]PC2[/b:7f4c648022]
    Automatisch een IP-adres laten toewijzen
    IP: 192.168.1.18
    Submask: 255.255.255.0
    standaard gateway: 192.168.1.1
    Voorkeur DNS: 213.51.129.37
    Alternatieve DNS: 213.51.144.37
    ————————————————
    De DHCP ziet PC 2 nu ook…
    En ja het grote verschil in IP adres kan wel kloppen, want de IP range is 1 / 20.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.