Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk beveiligen (WPA etc..)

Anoniem
markwelleweerd
7 antwoorden
 • Ik wil graag mijn netwerk beveiligen. Nu heb ik wat gezocht maar ik kan geen echt duidelijke uitleg vinden. Daarnaast ondervind ik ook een klein probleempje.

  Als ik bij de verbinden naar de "beveiligingsinstelling" ga dan kan ik daar kiezen voor een Persoonlijk en een Bedrijfsnetwerk. Het is een gewone laptop voor normaal gebruik als msn, office etc. Niks speciaals aan, dus een Persoonlijke. Maar nu komt het:

  Ik kan daaronderder kiezen voor aantal beveiligingsinstellingen:
  -WEP 64bits
  -WEP 128bits
  -WPA Personal (TKIP)
  -WPA Personal (AES-CCMP)
  -WPA2 Personal (TKIP)
  -WPA2 Personal (AES-CCMP)

  De uitleg van de verschillende instellingen waren mij niet echt duidelijk. Het is een gewoon netwerk, tenminste, wat voor mij gewoon is. 4 pc's op een router. Ik moet er wel bij zeggen dat het een Wired modem is, maar dat ik zo'n range extender gebruik om met de laptop draadloos te kunnen internet.

  Het probleem wat ik daarnaast had was dat wanneer ik gewoon willekeurig zo'n beveiligingsinstelling kies en een wachtwoord instel, dan valt m'n internet weg. Door dat wachtwoord dus, maar ik kan vervogens nergens een wachtwoord invoeren.
 • Je kunt niet zomaar in een nieuwe PC een wachtwoord kiezen. Is het je eerste draadloze apparaat dat kontakt moet hebben met de router, dan moet je eerst instellingen in de router doen. Voor de bedrade apparaten niet nodig maar voor alle draadloze wel. Ik weet niet hoe jij werkt, want een range extender heeft naar mijn inzicht geen draadloze functionaliteit. Of bedoel je een A(ccess) P(oint)?

  Dus: via je browser de router in > afdeling 'wireless' zoeken. Daar invoeren: netwerknaam, soort beveiliging (WPA is beter dan WEP, WPA2 beter dan WPA, maar niet elke router kan WPA2 aan), zelf gekozen beveiligingssleutel (cijferreeks).

  Je router uit en dezelfde drie gegevens invoeren op je draadloos aan te sluiten PC. En inderdaad: in Vista kies je voor Persoonlijk Netwerk.
  PC moet opnieuw opgestart en het zou moeten werken.
 • [quote:e512fd145f="KeesA"]Je kunt niet zomaar in een nieuwe PC een wachtwoord kiezen. Is het je eerste draadloze apparaat dat kontakt moet hebben met de router, dan moet je eerst instellingen in de router doen. Voor de bedrade apparaten niet nodig maar voor alle draadloze wel. Ik weet niet hoe jij werkt, want een range extender heeft naar mijn inzicht geen draadloze functionaliteit. Of bedoel je een [b:e512fd145f]A(ccess) P(oint)[/b:e512fd145f]?

  Dus: via je browser de router in > afdeling 'wireless' zoeken. Daar invoeren: netwerknaam, soort beveiliging (WPA is beter dan WEP, WPA2 beter dan WPA, maar niet elke router kan WPA2 aan), zelf gekozen beveiligingssleutel (cijferreeks).

  Je router uit en dezelfde drie gegevens invoeren op je draadloos aan te sluiten PC. En inderdaad: in Vista kies je voor Persoonlijk Netwerk.
  PC moet opnieuw opgestart en het zou moeten werken.[/quote:e512fd145f]

  Dat bedoelde ik ja, zit een Range Extender bij in, vandaar.
  Bedankt, ik zal ff in de router kijken ;)
 • Sorry maar ik kan in de router niks vinden waar ik die gegevens in kan voeren :-?

  Hier is de manual, als je zou willen kijken:
  http://www.eminent-online.com/eminent_nieuw/downloads/4202man.zip

  Maar kan het wat te maken hebben met het feit dat het GEEN draadloze router is.
 • Dat is wat ik bedoel: je router heeft geen draadloze funktionaliteit. En volgens mijn -bescheiden- kennis dient een range extender om het zendbereik van een router te vergroten met als doel een sterker draadloos signaal. En niet om draadloze funktionaliteit toe te voegen. Daarvoor heb je een Access Point nodig dat je aan de router koppelt, maar voor ongeveer hetzelfde geld heb je een nieuwe draadloze router, waar dus ook PC's bedraad op kunnen worden aangesloten.
 • [quote:db9d479755="KeesA"]Dat is wat ik bedoel: je router heeft geen draadloze funktionaliteit. En volgens mijn -bescheiden- kennis dient een range extender om het zendbereik van een router te vergroten met als doel een sterker draadloos signaal. En niet om draadloze funktionaliteit toe te voegen. Daarvoor heb je een Access Point nodig dat je aan de router koppelt, maar voor ongeveer hetzelfde geld heb je een nieuwe draadloze router, waar dus ook PC's bedraad op kunnen worden aangesloten.[/quote:db9d479755]

  Ja, dat begrijp, maar ik heb ook al een Acces Point ;) Een Eminent EM4030, niet de nBoost zoals die op de site van Eminent staat onder de productcode.
 • dan lijkt mij dat je je AP op je router moet aansluiten en in je AP de draadloze zooi moet invullen om zo draadloos netwerk op te stellen…

  overigens beste om je draadloze internet eerst te testen en dan steeds weer een test na elke beveiliging die je erbij voegt..

  bv
  test
  WPA invoeren
  test
  mac filtering invoeren
  test

  weet je iig waar een eventueel probleem zou kunnen zijn..
  oh vergeet het wachtwoord voor je AP niet :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.