Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys SPA-3102 achter telefooncentrale

Anoniem
andrys
4 antwoorden
 • Ik ben al anderhalve dag aan het stoeien met een Linksys SPA-3102. Het is mijn bedoeling om daarmee via Voipbuster te gaan bellen. In de eerste plaatst vanwege het gratis bellen naar vaste nummers in Nederland, maar vooral ook om goedkoper te bellen naar mijn dochter op Curaçao. Nederlandse vaste nummers en Curaçao moeten dus via VOIP, 06-nummers via de KPN-lijn.

  Tot nu toe kan ik echter steeds niet naar buiten bellen. Ik heb de indruk dat dat te maken heeft met het feit dat de Linksys achter een telefooncentrale zit. Dit is een gewone, analoge PTT-centrale (Homevox 1-5). Om daarmee te bellen moet je voor een buitenlijn eerst een 0 toetsen, wachten op de kiestoon en daarna het nummer toetsen.

  Op dit moment is de Linksys al wel geregistreerd bij Voipbuster. Bellen levert echter een dode lijn of een ingesprektoon op. Ook intern bellen naar een ander toestel (via de 1, 2, 3, 4, of 5)lukt niet meer.

  Iemand een idee hoe ik één en ander aan de praat krijg?

  Andrys
 • http://www.tijdhof.com/product_info.php?products_id=540 gelezen: U sluit de SPA-3102 op uw ADSL-/kabel-modem aan.

  dus: je moet eerst de telefoonlijn tussen muur en eerste apparaat voorzien van een splitter, waarop je voor internet (en dus ook voip) een adslmodem aansluit, en op de nadere uitgang je telefonie-toestellen.
  de spa-3102 doet dus niets als die op de homevox zit!
 • Hallo Derk,

  Bedankt voor je reactie. Dat had ik ook gelezen, maar ik dacht dat dat alleen nodig was als je ook nummerherkenning e.d. wilde. Ik lees daar ook:

  [quote:869fbbcb1c]De trendy vormgegeven adapter is voorzien van 1 analoge FXS poort, waarop u uw eigen analoge telefoon (bijvoorbeeld uw draadloze DECT handset) en uw fax kunt aansluiten, en 1 FXO-poort waarop u uw vaste telefoonlijn (KPN/Essent, of een analoge lijn uit uw Quattrovox, Homevox of PBX-lijn) kunt aansluiten.[/quote:869fbbcb1c]

  En daar wordt niet over een splitter gesproken!

  Wat ik ook niet snap: bellen via Voipbuster werkt ook niet. En dat gaat toch helemaal buiten de telefooncentrale om? Het valt me ook op dat aanmelden bij Voipbuster erg lang duurt: eerst heel wat keren 'failed' voordat ik een melding 'registered' krijg.

  Andrys
 • als je registered hebt zou het moeten werken.
  Soms zit er een firewall dwars. Die van de router: check of je de SIP poort ervan in moet stellen en moet forwarden naar de Linksys.
  Heb je wel een dialplan?
  Veel info:
  http://www.pletform.eu/installeren-analoge-telefoon-adapter-ata-/index.php

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.