Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet valt uit bij bellen

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hey,

  Wij hebben een probleempje thuis..

  Wij hebben ADSL (al jaren) en dat zal dus betekenen dat je kunt bellen en internetten tegelijk zonder dat er iets gebeurd. Maar elke keer dat de telefoon van zijn haak wordt genomen valt onze internetverbinding uit. Nou duurt dat een minuut en dan gaat hij weer aan maar het is hoogstens irritant!

  We hadden een standaard modem van KPN maar die hebben we ingeruilt voor een Linksys (type WAG354G) modem. (draadloos) hiermee was het probleem niet verholpen.

  Wie o wie weet waar dit probleem aan kan liggen? Onze telefoon staat niet aangesloten op de hoofdaansluiting maar op een aansluiting die wij er laten bij hebben gemaakt (vanuit de hoofdaansluiting). Maar we hebben er een versterker tussen gezet dus weten we niet of dit het probleem is ? We hebben de spliter ook al eens vervangen, maar dit was ook niet het probleem..

  Iemand ideeën?

  Groeten
 • Zit de splitter wel vóór alle aftakkingen in het huis?
 • Ja, we hebben hem er ook wel eens anders opgezet maar toen konden we of niet bellen of internetten.. Dus ik neem aan dat hij goed zit..
 • En je hebt hem ook niet verkeerd of verkeerdom aangesloten?
 • De splitter zit volgens mij goed.. Want we hebben hem op elke manier erop gehad en alleen bij deze kregen we internet plus bellen:-o
 • het lijkt op een verbindingsprobleem:kabeltjes al eens vernieuwd?
  alle telefoonstekkerdoosjes open maken en je ervan vergewissen dat bij allemaal er geen draadjes zitten aan de onderste twee punten (die dus het dichtst bij elkaar staan) en ook, en vooral, op geen plek een van die onderste punten met een draadje naar een van de bovenste punten is verbonden (wat zeker bij installaties van een twintig jaar geleden nog gebruik was)
 • Ik zal het morgen allemaal eens ff na kijken..

  Alvast bedankt voor de tip :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.