Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

draadloos netwerkje buiten

Anoniem
JTMT
2 antwoorden
 • Een vriend heeft op de camping een vaste aansluiting, nu mag ik, mijn caravan staat op ongeveer 75 meter van hem vandaan, mijn laptop erbij zetten.
  Welke hardware moet ik aanschaffen en hoe moet ik de software instellen. De bedoeling is dat het draadloos wordt, want er staat een caravan tussen.
  We hebben beiden een mast van de sateliet schotel die hoog genoeg is om boven de andere caravan uit te komen.
 • Om te beginnen moet er op de vaste telefoonaansluiting een draadloze router worden geprikt. Die komt aan het telefoonmodem te hangen. De vriend plugt z'n PC met draad in die router en jij hebt in/aan de laptop een draadloze netwerkkaart nodig. De moderne laptops hebben zo'n ding ingebouwd. Is dat niet het geval dan moet je die als een insteekkaart (bijv. PCMCIA) of een USB stick aanschaffen.

  Er dient dan een netwerk te worden opgezet. Dit klinkt ingewikkeld maar is doodsimpel. Je gaat met je browser de router in, kiest een netwerknaam en de beveiliging (absoluut noodzakelijk voor draadloos). Diezelfde gegevens voer je in op je laptop, of in de software die met de draadloze netwerkkaart is meegeleverd of in Windows zelf.
  Een met draad aangesloten PC heeft die beveiligingsinstellingen niet nodig. Draad erin en klaar.

  Het is de vraag of de afstand zo maar overbrugd zal worden. Voor een steviger signaal kies je geen standaardrouter (54G) , maar eentje met een 125Mbit signaal. Dan moet je laptop netwerkkaart ook van die sterkte zijn.
  Of je moet bij de router (of in de mast) een range extender zetten. Dit versterkt het signaal.
  Garantie dat in die specifieke omstandigheden de boel draadloos werkt, heb je niet. Dat is altijd afhankelijk van bijv. storende omgevingsinvloeden.

  Basisuitleg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.