Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Twee pc's met 1 ethernetkabel via KVM switch bedienen?

Anoniem
drupke
8 antwoorden
 • Ik heb twee pc's (met allebei een netwerkkaart) en 1 toetsenbord met muis. Ik wil graag een kvm switch waarmee ik, terwijl de beide pc's aanstaan, kan switchen tussen beide. Dit zal wel lukken met een kvm switch maar mijn vraag is of de enkele ethernetaansluiting tijdens switchen op beide pc's gehandhaafd kan blijven. Nu moet ik iedere keer mijn stekker vd netwerk kabel verwisselen en de modem resetten.
  :-?
  Dit bericht is deels gelijk aan een eerder bericht met een pc en een laptop van upc maar ik wil een kvm switch ertussen.
 • Routertje van 3 tientjes aan je modem zetten. Kabeltje vanaf beide PC's in de router. Klaar.
 • Okay de router is voor het splitten van het signaal.
  Maar de KVM zal ik dan ook apart moeten aanschaffen of zijn er kastjes beschikbaar die zowel router- als kvm ineen zijn ? Dat was meer mijn vraag..
 • Nee, maar dat is ook helemaal niet nodig. De router zorgt voor constant internet op beide PC's. Zodra je met je kvm omschakeld, heeft de andere pc dus gewoon internet en blijft die ook aktief op de pc die je op dat moment niet bekijkt.
 • Zo is dat. In feite heb je met een routerje een netwerkje. Wil je alleen internet dan hoef je alleen de kabeltjes in te pluggen. Wil je tussen de twee computers bestanden uitwisselen, dan voer je wat gegevens in en heb je via de router een volledig fuktionerend netwerk.

  Alle PC's die met een kabeltje in de router zitten hebben permanent internet. Zodra je ze aanzet zitten ze op het net. Hoeveel KVM switches je er ook aanhangt en hoe vaak je ook gaat switchen.
 • Okay, ik snap de info. Het komt er toch op neer een aparte router en kvm switch te kopen. Wellicht koop ik de kvm later en ga ik eerst een router halen. Jullie hebben het over een vanaf prijs van 30 euro.
  Wat is een kwalitatief goed betaalbare router voor een kabel internet aansluiting van upc ? Draadloos wil ik liever niet omdat er reeds een kabel ligt die ik vorig jaar met veel moeite op de betreffende plaats heb gekregen :o
 • Als het om eenvoudige toepassingen gaat raad ik je deze aan. Het is geen topmerk (dan ben je meer kwijt) maar ik heb 'm voor meerdere mensen neergezet en het ding is puur betrouwbaar en simpel in te stellen. Goedkoper kan niet, tenzij je Sweex neemt. En dat merk raad ik niemand aan.

  Je mag wel even checken of op jouw kabelmoden überhaupt een router is aan te sluiten (handleiding/helpdesk). In principe kan daar waar nu het draadje vanuit je PC in het modem steekt het draadje van de router, waarna je je PC's in de router plugt (het principe van een elektriciteitsstekerblok waarmee je van 1 wandkontaktdoos 4 aansluitingen maakt) maar zeker weten doe je het met die kabeltoestanden noooit helemaal.
 • Bedankt voor de tip. Ik denk dat het een goedkope en redelijke keuze is.
  Gezien ik er niet te veel aan uit wil geven koop ik hem. Sweex is inderdaad een typisch B-merk :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.