Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos internetten

Anoniem
willem216
12 antwoorden
 • We gaan binnenkort verhuizen en mijn computer moet naar boven verhuizen. Ik wil een laptop kopen (welke?) en deze beneden gebruiken. Ik heb een livebox van Wanadoo. Wat moet ik allemaal doen om deze twee computer draadloos te kunnen gebruiken?
 • Over de laptop:

  Ga eerst eens goed kijken waarvoor je hem hoofdzakelijk wilt gaan gebruiken, als voorbeeld: Als je hoofdzakelijk mails leest en met tekstverwerking bezig bent heb je niet zo'n hele krachtige laptop (bijv de inspiron 1501 van Dell) nodig.

  Wil je hem in het andere geval gebruiken om te gamen en zware applicaties te laten draaien dan moet de laptop een STUK krachtiger zijn.
  Dan heb je bijv. veel aan een laptop uit de XPS reeks, deze zijn gemaakt om zware toepassingen (voor een laptop) te draaien.

  Ze hebben allemaal een 802.11g netwerkkaart, wat de livebox zo te zien ook heeft,(ik heb er zelf geen). Dan zou het alleen een kwestie van netwerk opzetten, en rekening houden met afstand tot de livebox.

  NB
  Als ik iets fout zeg, verbeter het dan maar ff in een andere reply.

  Ik hoop dat het je wat verder helpt
 • Er worden op de eventueel aan te schaffen laptop ook spelletjes gespeeld. Wat ik het belangrijkste punt vind, wat moet ik allemaal doen om twee computers draadloos te laten functioneren en op internet te kunnen surfen. Ik heb van computers de ballen verstand, ik kan er alleen mee werken. Dus als het te ingewikkeld gaat worden zal ik toch iemand in moeten huren.
 • ik zal eens kijken of ik iets voor je kan vinden
 • Ik heb ff rondgekeken (houd in je achterhoofd dat ik zelf géén livebox heb).

  Op de site van orange staat dat je livebox wifi (wireless) setjes kunt bestellen, hier moet je volgens mij dan wel elke maand iets meer betalen, dit is het makkelijkst maar op termijn ook het duurst.

  Wat je ook kunt doen is een accespoint/router kopen en deze aansluiten op de livebox, dit is op termijn de goedkoopste oplossing, maar ook gelijk de moeilijkste. Over het installeren van die 2 kan ik geen antwoord geven, omdat ik er zelf geen heb :-?
 • Zijn er nog forumleden die mij verder kunnen helpen met het opztten van een draadloos netwerk? 1 pc in de kamer 1 pc op de eerste verdieping.
  Een Livebox van Wanadoo waar ik geen extra abonnement voor wil afsluiten. Wat kan ik het beste aanschaffen en hoe kunnen de twee pc's het signaal ontvangen. Gaat dit met een antenne in de USB of zo?
 • Als je in je huis een draadloos netwerk wilt maken, adviseer ik je om een draadlozerouter aan te schaffen en de pc/laptop te voorzien van een WiFi kaartje.

  Met deze router kun je eventueel (afhankelijk van het type) ook nog eens het internet opgaan.

  Geen moeilijke ingreep, maar wel even iets om goed over na te denken.
 • [quote:78fae51d02="RompieKrompie"]Als je in je huis een draadloos netwerk wilt maken, adviseer ik je om een draadlozerouter aan te schaffen en de pc/laptop te voorzien van een WiFi kaartje.

  Met deze router kun je eventueel (afhankelijk van het type) ook nog eens het internet opgaan.

  Geen moeilijke ingreep, maar wel even iets om goed over na te denken.[/quote:78fae51d02]
  ik ken geen enkele draadloze router (acces point) die niet op internet kan, ze verkopen tegenwoordig bijna niet anders. Je moet meer je best doen om een draadloze switch te vinden dan een router. Goede merken voor draadloze routers zijn:

  - linksys
  - Sitecom
  - U.S. Robotics.

  Het beste is om een router te kopen die een sterk signaal af kan geven (vooral met betonnen vloeren tussen verdiepingen erg belangrijk) en beveiliging is ook zeer belangrijk. Als je beveiliging niet goed is kan namelijk iedereen jouw signaal uit de lucht halen en je data bekijken, of in minder erge gevallen gebruik maken van jou internet zonder dat je het weet.

  succes
 • Bedankt voor de tip.
  Voor mijn laptop begrijp ik moet ik een wifikaart kopen.
  Maar moet ik aan mijn huidige computer ook nog iets aanpassen? Lijkt mij wel, deze moet het signaal van de router toch kunnen ontvangen?
 • gewoon een draadloos router kopen volgens mij.. ik zelf heb ook een laptop
  (waar ik overal mee sjouw in het huis) en een pc boven op de kamer.
  Ik heb een draadloos router beneden achter in de kast.
  Nooit problemen mee gehad..
 • Nogmaals: Voor een draadloze systeem moet een router kopen. Voor mijn laptop een wifi kaart. Maar hoe ontvangt mijn normale PC het signaal. Ik hoef toch maar één router te kopen?
 • als jij een nieuwe laptop koopt hoef je geen wifikaart te kopen, deze zit standaard al in je laptop verwerkt. Wel moet je voor je pc nog een wifi kaartje kopen, het beste is om deze van het zelfde merk te kopen als van het merk van je router. Als je een intel laptop koopt dan zit hier ook een intel proset kaart in. dus dan heb je nix meer nodig voor je laptop. Je kan eventueel als je je pc kast niet wil openen ook een usb stickje kopen voor draadloze netwerken

  groeten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.