Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

geen verbinding via linksys WAG200-G

Anoniem
MikeZH
2 antwoorden
  • Ik heb bij een bekende een Speedtouch USB-modem vervangen door een Linksys WAG200-G modem/router omdat hij op meerdere computers internet (Orange Family) wil. Het vreemde is echter, dat het USB-modem gewoon een ADSL-signaal oppikte via een doorverbonden stopcontact op de 1e verdieping. Ik heb de router ook op dit punt aangesloten (zowel met als zonder splitter), maar deze wil geen internetverbinding maken, er is wel verbinding tussen de computer en de router. Het DSL-lampje brandt groen, maar de internet-led is rood.
    Daarna heb ik de Linksys aangesloten net achter het punt waar de telefoonlijn het huis binnenkomt. Echter zowel met als zonder splitter krijg ik geen signaal op de Linksys, ook het groene lampje van DSL brandt niet. De telefoon werkt wel gewoon als ik de splitter gebruik, dus met de splitter is niets mis. Wat doe ik verkeerd? Gaarne jullie hulp.
  • Allereerst is wat te voorbarig om te zeggen dat de splitter niet defect is omdat het telefoneren wel werkt. Ik heb ook wel eens een splitter gehad waarbij het telefoneren nog steeds werkte, maar waarbij het internet signaal niet meer doorkwam.

    Waarmee ik ook niet direct wil beweren dat de splitter wel kapot is overigens. Je geeft aan (als ik je goed begrijp) dat de router wel een dsl-signaal (groen lampje) heeft als je hem bij de computer plaatst, maar geen goede verbinding kan opzetten (het rode lampje). Heb je het modem wel goed ingesteld? Dus de juiste gebruikersnaam, wachtwoord en andere variabelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.