Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WLan installeren (ipb)

Anoniem
human printer
5 antwoorden
 • Dag beste mensen,

  Ik heb even de volgende vraag. Mag je de modem ook koppelen aan een punt ergens in het huis waar normaal gesproken de telefoon is gekoppeld. Het is namelijk zo: het huis(je) waar ik het over heb, heeft maar één telefoon aansluitingspunt in huis. Nu is het misschien makkelijker om daar je modem te installeren ipv de meterkast te openen en daar alles open te breken en daar de draadjes op de modem aan te sluiten. Mag ik zo simpel redeneren of dient het echt in de meterkast (waar de lijn binnenkomt) aan te worden gesloten, of gewoon weg in het enige telefoonpunt in het huis(je). Het gaat om een modem die draadloze verbinding legt.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Marwinius
 • Je vermeld niet wat voor internetverbinding je hebt.

  - Gaat het om een inbelmodem, dan kun je hem zonder problemen op het telefooncontact aansluiten.

  - Gaat het om een ADSL verbinding? In dat geval kun je (indien het telefooncontact inderdaad het enige (!) telefooncontact in huis is) de splitter op dat contact aansluiten en vervolgens je telefoontoestel en het modem op de splitter aansluiten.

  Gaat het om een andere situatie, dan graag wat meer info geven.
 • Het gaat inderdaad om een ADSL verbinding van tiscali, waarbij internet en telefonie is aangevraagd. In het huis is er maar één telefoonaansluitingspunt. En ik ga gebruik maken van een draadloze modem.
 • In dat geval kun je dus zoals gezegd de splitter op dat ene telefooncontact aansluiten.
  Zodra je het ADSL pakket binnen krijgt zul je als het goed is in de doos naast een modem ook de splitter en een handleiding aantreffen omtrent het aansluiten van de splitter (is overigens niet ingewikkeld, slecht een kwestie van het inpluggen van een paar kabeltjes).
 • hartelijkdank voor deze zeer snelle reactie. Nu nog even kijken hoe de helpdesk van tiscali is en dan maar bestellen :).
  Bedankt!
  Er wordt zeker geen ontvanger voor je PC geleverd (voor draadloze verbinding?) En een telefoon wordt zeker ook niet mee geleverd?
  Groet,
  Marwinius

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.