Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos internet traag

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Sinds een aantal weken is internet via mijn draadloos router( Zyxel 2602) erg traag( soms maar 56kb). Ik heb een T6 abb bij Tiscali en de snelheid via LAN is volgens speedtest 5,6 MB. Via LAN is de snelheid dus goed alleen wordt mijn PC dan erg traag en moet ik met de TAB navigeren. De modem heeft al een harde reset gehad en de nieuwste firmware is geplaatst.
  Ook heb ik de virusscanner en spybot eroverheen gegooid zonder resultaat. Tot een aantal weken geleden heeft de draadloosverbinding feilloos gewerkt en heb ik de afgelopen weken niets geinstalleerd, gedeinstalleerd.
  Ik werk met een laptop: Toshiba Satellite M70, 1G werkgeheugen

  wie kan mij helpen??
 • Kun je misschien url=http://www.tweakdsl.nl/dsl/support/zyxel-upgrade.html/]hier nog even kijken,, misschien is dat een nieuwere(misschien is die van jou wel nieuwer).

  Zou het niet kunnen dat het aan de ISP ligt (in dit geval Tiscali, anders moet je eens bellen waarom je verbinding ineens zo traag is?)

  En geeft je modem ook die snelheid van 56kbps weer?

  Zo ja,, dan heeft tiscali of kpn een fout met jouw verbinding gemaakt,, dan moet je zeker bellen!!
 • Ik heb al contact gehad met tiscali, zij gaven aan 4,8mbit te leveren en hebben dit nu opgeschroefd naar 5,8. Via LAN haal ik dit ook.
  Wat ik niet begrijp is dat de verbinding uitstekend is maar dat de overdracht zo traag is. Dit was nooit. Kan het misschien komen door een auto update van windows en kan ik deze evt ongedaan maken.
  De firmware is ouder dan wat er nu opstaat.
 • Wat jij zegt klopt niet helemaal:

  Een LAN verbinding is heel wat anders dan je internet verbinding, als voorbeeld:

  Als je een bestand via LAN verzend gaat het veel sneller omdat veel routers 54mbps als snelheid hebben, maar jouw internet verbinding staat buiten de LAN, omdat het niet alleen binnenshuis is.

  Vertel eens wat jouw Modem en/of router voor merk en type zijn, dan kan ik daar misschien nog wat mee.
 • Het is een Zyxel 2602/61 of HW, dit is niet helemaal duidelijk. Deze aangeschaft bij Tiscali abonnement.
  Wat ik bedoelde is dat de snelheid van het internet bedraad op dezelfde router/ modem veel hoger is dan de wireless( 5,8 mb tegenover 56- 256kb/s)verbinding van dezelfde router/modem.
 • Probleem is opgelost
  Router was kapot en inde centrale kast van de KPN was er een storing die niet door tiscali te meten was. Veel irritaties en een paar weken later toch opgelost.
  Iedereen bedankt vor de moeite.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.