Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

verbinding valt weg

Anoniem
buuf63
17 antwoorden
 • Ik ben sinds kort overgestapt van adsl van orange naar internet en bellen van @home. Ik heb 3 computers bedraad aangesloten op een smc router. Nu valt bij de computers boven regelmatig de verbinding weg vooral bij msn. Ligt dit aan de router? Beneden heb ik geen problemen. Ik had altijd een linksys router en nooit problemen, is dat misschien de oplossing? Wie biedt hulp?
 • Als die computers opeens allemaal geen IP-adres meer krijgen weet je dat het tussen de computer en de router zit. En in jouw geval moet je dan aan de router gaan denken. In XP zie je vaak de melding "beperkte of geen verbindingsmogelijkheden", bij dergelijke problemen. Wil nog niet meteen zeggen dat je router defect is. Kan een firmwareprobleem zijn. Overigens hoe is de computer beneden aangesloten? Op dezelfde router? Kun je daar wat meer info over geven?
 • De computer beneden zit op dezelfde router aangesloten en mijn verbinding beneden is goed. Alleen de kinderen worden gek van msn dat steeds uitvalt.
 • Zijn de netwerkkabels wel goed? Wellicht dat er iemand in je omgeving een kabeltester heeft waarmee je de kabels kunt testen.

  Je kunt ook eens proberen om de goed-werkende pc om te ruilen met een slecht-werkende pc en dan eens kijken of de symptomen mee verhuizen.

  Tenslotte kun je nog eens proberen om de kabels in de router eens om te wisselen.
 • Alle kabels zijn goed want een week geleden met adsl van orange werkte alles perfekt, geen problemen. De problemen zijn begonnen met nieuw modem en router. Zou het dan toch aan router liggen?
 • Zoals door roy_startpag al werd aangegeven, hoeft het niet een hardware probleem te zijn, maar onmogelijk is het niet. Je kunt eens kijken of er een firmware update is voor je router en/of modem.

  Daarnaast kun je (zoals aangegeven in mijn vorige post) eens proberen om de kabels bij de router om te wisselen. Dan kun je zien of de poorten op de router wellicht voor problemen zorgen.

  Ook kan het geen kwaad om toch een keer twee computers om te wisselen en dan te kijken of het probleem mee verhuisd. Het ligt misschien niet het meest voor de hand (aangezien het eerst wel werkte), maar het is een eenvoudige test en het zal niet de eerste keer zijn dat een probleem (zeker in het computerland) een niet zo voor de hand liggende oorzaak heeft.
 • Ik heb de raad opgevolgd, kabels verwisseld, computer maar nog steeds hetzelfde probleem en vooral bij msn. Wat nu, toch de router omwisselen en welke router?
 • Soory, vergeten te melden dat er geen firmware voor mijn router is.
 • Snuffels eens in het menu van de nieuwe router of je de optie UpnP (universal Plug And Play) tegen komt en dat die dan ook aan staat.

  MSN gebruikt dynamisch tcp poorten en met upnp uit is dat dan niet mogelijk.
 • Waar kan ik dat vinden? Ik heb mijn router tussen mijn modem gezet en het modem heeft automatisch die instellingen overgenomen. Ik heb verder niks geinstalleerd.
 • Inloggen op de router als volgt: vraag met een cmd box (start, uitvoeren, (type) cmd (klik ok) ipconfig /all op.
  Het gateway adres = het router adres. Type dat adres dus in je webbrowser voor het aanmeld scherm.
  Dan gebruikersnaam en wachtwoord (boekje van de router)
  Daarna door de router menu's snuffelen.
 • Heb ik ook gedaan en bij upnp staat disabled, dus is al uitgevinkt. Nu weet ik het niet meer. Toch maar een andere router proberen of is er n0g een optie/
 • Tja,, je moet UpnP dus op "enabled" zetten…
 • Sorry, in de haast verkeerd gelezen. Ik heb UpnP nu op enabled gezet en nu maar wachten tot de jeugd thuis komt en gaat proberen op msn. Als het gelukt is laat ik het nog weten, eerst bedankt.
 • Ik snap er niks meer van. De verbinding met msn valt nog steeds weg en ook op sites waar je samen spelletjes kunt doen. Weet er nog iemand raad?
 • Ik hou het dan op een router probleem (firmware) Je schreef eerder "er is geen firmware… " Ik neem aan dat je bedoelde er is geen nieuwere firmware dan dat er nu al op staat ?
 • Er is inderdaad geen nieuwere firmware voor deze router. Ik zal dan toch mijn router moeten omwisselen. Toch maar weer een linksys dan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.