Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Dradig internet

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Ik gebruik nu al een half jaar draadloos internet. Maar het bevalt me nog niet helemaal perfect. Dus ik wil weer graag dradig internet krijgen. Ik heb nu een linksys WRT54G router met dus 4 ingangen voor dradig internet. Mijn vraag was alleen hoever die afstand mag zijn. De weg van mijn router naar mijn pc bedraagd ongeveer 50 meter draad. Is dit te doen? Of is deze afstand te lang?


  Verder had ik dan ook nog een vraag over de tv aansluiting. Ik weet het, het hoort hier niet thuis, maar toch. Misschien weet iemand antwoord. Wij hebben thuis namelijk 3 contactdozen waar we de tv op kunnen aansluiten. Als ik dus een extra aansluiting wil aanleggen in mijn huis. Moet ik dan vanuit zo'n contactdoos een nieuwe aansluiting leggen. Of moet dat op een andere plaats gebeuren?
 • Goede kwaliteit UTP kabel kan makkelijk 100 meter overbruggen, dus 50 meter moet geen probleem zijn.

  Een antennekabel kun je in principe op elke gewenste plek opnieuw splitsen. Maar je kunt het ook eerst uitproberen, door de kabel even los te leggen, naar waar je hem zou willen hebben. Gebruik iig wel goed spul, dus afgeschermde stekkers en zo.
 • Aha bedankt. Dan zal ik binnenkort is ff een kabeltje ergens halen.

  Maar dan nog ff over die tvaansluiting.

  [img:d95152b27f]http://www.elektro-thuis.nl/cai%20inbouwdoos.gif[/img:d95152b27f]


  Kijk zo'n aansluitdoos bedoel ik dus. Die hebben wij 3 in het huis. (alleen dan met een mooi hoesje) Zo wil ik op mijn kamer ook een aansluiting krijgen. Of in ieder geval tv kunnen kijken. Maar kan ik dus vanuit die aansluitdoos gelijk de boel splitten zodat ik nog bij die aansluitdoos tv kan kijken en zodat ik dan een extra aansluiting op mijn kamer krijg? Want hoe dat zit is me nog niet helemaal duidelijk.
 • Bij mijn kabel-doos (dat ding uit de afbeelding :)) kan ik een coax-kabel aansluiten links van het middelste schroefgat (tot zover niet spannend). Door ook rechts van het schroefgat ook een kabel aan te sluiten, heb je effectief de kabel gesplit.

  Om het een en ander te verduidelijken heb ik onderstaand schema getekend.
  [img:56b295f443]http://img530.imageshack.us/img530/3751/coaxschemadg3.jpg[/img:56b295f443]

  Ik hoop dat het enigszins duidelijk is.
 • Dat gaat prima. Vermoedelijk nog beter dan een splitter (verzwakking minimaal -3dB, vaak -3,5 of -4,5 dB). Oh ja, 2 kabels rechtreeks splitter zonder hardware geeft dus -6dB + reflecties (-> spookbeelden). Deze combina aansluiting zelf is vaak -10 dB. Het doorgaande signaal wordt meestal minder dan -3dB verzwakt. Helaas zijn er vaak geen specs beschikbaar van dit soort aansluitingen. Wel vreemd dat wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.