Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wireless adsl router

Anoniem
human printer
7 antwoorden
 • hoi,
  ik heb een adsl router gekocht, met twee usb wireless kaarten. de router 11g norm en een kaart heeft 11b, ik heb geprobeerd maar ik krijg die niet werkend.
  klopt het dat ik deze niet met elkaar kan laten communiceren?

  en ik krijg mijn internet er ook niet op draaien en heb van iemand vandaag gehoord dat ik de dhcp uit moet schakelen, klopt dit ook of moet ik iets anders doen?

  alvast bedank
 • Voor wat betreft de 11G en 11B standaarden; 11G is backwards compatible met 11B, maar sommige routers hebben een optie waarbij je kunt kiezen welke standaard je wilt gebruiken.
  Als die optie er is, dan staat die meestal standaard op 11B+11G (hij accepteert dan dus beide standaarden), maar je kunt eens kijken of die optie (mits aanwezig) enkel op 11G staat.
  Is de optie er niet, dan kun je ervan uitgaan dat het apparaat met beide standaarden tegelijkertijd overweg kan. Heb je ook al beveiliging ingeschakeld op de router (WPA/WEP oid). Zo ja, probeer dat dan eens uit te schakelen en kijk dan nog eens of je verbinding kunt maken.

  Voor wat betreft de internet verbinding; is het een router met ingebouwd modem of gebruik je een los modem? (Geef ook even het merk en type op)
 • ik heb de wpa beveiliging ingeschakelt, maar ik kan moet mijn 11g usb kaartje wel vebinding maken alleen niet met de 11b. die optie heeft hij niet.

  het is een router/modem in elkaar 3com office connect adsl wireless 11g firewall router.
 • Ondersteunt het 11b kaartje wel WPA? Kan best zijn dat dat kaartje dat niet ondersteunt. Schakel de beveiliging maar eens uit en probeer het dan nog eens.

  Betreffende je probleem met de internetverbinding: branden de lampjes op de router wel groen? Dat betekent namelijk dat de verbinding tussen het internet en de router in orde is. Branden ze niet groen, dan is er waarschijnlijk een instelling in de router fout.
 • het online lampje knippert af en toe groen
 • En heb je nog iets met mijn andere opmerkingen gedaan?
 • ja als ik de beveiliging uit zet dan werkt het usb kaartje wel.
  maar ik heb nu al een andere want moet toch beveiligd zijn. en wat adsl betreft: die werkt nog steeds niet maar ik kan niet vinden wat ik verkeerd doe.

  en bedankt voor je adviezen tot nu toe he :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.