Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Client Mac ADR en DHPC

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hoi!

  Tijdens het opstarten van m'n computer duurt het erg lang voordat voorbij het scherm met de tekst "Client Mac ADR" met daarachter een lang getal en nog iets met "DHPC" is. Ik heb al wat op internet rondgezocht en heb enkele dingen gevonden, waardoor ik het idee heb dat het te maken heeft met een draadloze verbinding.

  Ik heb altijd de draadloze verbinding gebruikt, maar toen mijn computer verplaatst is, had ik zo'n slechte verbinding, dat het beter was om toch maar weer "aan de kabel" te gaan. Dat is geïnstalleerd en werkt overigens perfect, maar ik heb dus het idee dat ie nu toch nog aan het zoeken is voor de draadloze verbinding. Kan dat kloppen? En hoe zou ik zoiets eventueel op kunnen lossen? Ik zou graag m'n computer weer snel op kunnen starten…
 • [quote:f2bef0acca="*Brie*"]Hoi!

  Tijdens het opstarten van m'n computer duurt het erg lang voordat voorbij het scherm met de tekst "Client Mac ADR" met daarachter een lang getal en nog iets met "DHPC" is. Ik heb al wat op internet rondgezocht en heb enkele dingen gevonden, waardoor ik het idee heb dat het te maken heeft met een draadloze verbinding.

  Ik heb altijd de draadloze verbinding gebruikt, maar toen mijn computer verplaatst is, had ik zo'n slechte verbinding, dat het beter was om toch maar weer "aan de kabel" te gaan. Dat is geïnstalleerd en werkt overigens perfect, maar ik heb dus het idee dat ie nu toch nog aan het zoeken is voor de draadloze verbinding. Kan dat kloppen? En hoe zou ik zoiets eventueel op kunnen lossen? Ik zou graag m'n computer weer snel op kunnen starten…[/quote:f2bef0acca]
  Als ik het goed begrijp heb je een pc met WinXP?

  Zo ja,, als je zeker weet dat je geen Wireless netwerk meer gebruikt moet je het volgende doen:

  Start –> Uitvoeren –> msconfig (intypen en op ok drukken) –> Services (tabblad) –> Zoek in de lijst naar Wireless zero configuration (zoiets) en schakel deze uit, start je pc opnieuw op en kijk of je de melding nog steeds hebt.
 • Bedankt voor je snelle antwoord!

  Klopt, ik gebruik inderdaad windows XP.

  Heb via msconfig het vinkje uitgezet voor Wireless zero -nog iets uitgezet en de computer opnieuw opgestart, maar toch blijft de computer een tijdje "hangen" bij het gedeelte waar "Client Mac ADR" in voor komt. Als windows opgestart is krijg ik ook nog een grijs schermpje waarbij gemeld wordt dat er instellingen gewijzigd zijn en komt dat scherm van msconfig weer naar voren als ik op ok druk. vervolgens kan ik weer kiezen om de computer opnieuw op te starten. Ik heb het idee dat het dus nog niet helemaal opgelost is. Of moet ik nog iets "definitief uitzetten" kiezen op één of andere manier?
 • Voor dat berichtje wat je bij het opstarten krijgt moet je gewoon op (afsluiten en niet meer laten zien, ofzow) klikken.

  Over jouw andere probleem zal ik nog ff verder kijken.

  *UPDATE*

  Misschien heb ik wel iets, (waarschuwing:je veranderd hiermee je BIOS instellingen, pas goed op voordat je iets veranderd, want anders kun je problemen krijgen!)

  Start je pc op, en nét als je de knop hebt ingedruk zal er zo'n opstartberichtje op het scherm verschijnen, zoiets van: Press DEL to enter setup, of Press F4 to enter Boot setup/ BIOS. Druk op de betreffende toets en je komt in de BIOS, daar moet je even zoeken tot je iets vind in de zin van: Wake on lan, of Wake on PCI card, en die, als ie aan staat moet je uitzetten, sla het op en start je pc opnieuw op, kijk of het goed is. Zo niet hoor ik het wel!
 • Maar is het niet zo dat de LAN verbinding mijn kabelaansluiting is? Kan ik die gewoon uitzetten?
 • [quote:0f3e73d58a="*Brie*"]Maar is het niet zo dat de LAN verbinding mijn kabelaansluiting is? Kan ik die gewoon uitzetten?[/quote:0f3e73d58a]

  Nee de wakeup on Lan functie die sommige pc's hebben betekend dat je via een andere pc in het netwerk die betreffende pc aan kunt zetten.

  Maar het sowieso niet slim om je LAN-verbinding in WINDOWS uit te zetten, omdat dat waarschijnlijk je internet-verbinding is.

  Mijn Lan verbinding is de verbinding tussen mijn pc en mijn modem, oftewel mijn internetverbinding.
 • Ik denk dat wat je ziet, te maken heeft met het opstarten van je PC vanaf het netwerk. Dit wordt vaak gebruikt om PC's vanaf een centraal punt in het netwerk van een besturingssysteem te voorzien. Er zal bij jou dan ook iets aan de opstartvolgorde veranderd moeten worden. Je moet er dus in je BIOS voor zorgen dat je harde schijf boven het netwerk staat in het scherm waar je de opstartvolgorde (engels: bootorder) bepaalt.
 • [quote:be74150a50="Leo S"]Ik denk dat wat je ziet, te maken heeft met het opstarten van je PC vanaf het netwerk. Dit wordt vaak gebruikt om PC's vanaf een centraal punt in het netwerk van een besturingssysteem te voorzien. Er zal bij jou dan ook iets aan de opstartvolgorde veranderd moeten worden. Je moet er dus in je BIOS voor zorgen dat je harde schijf boven het netwerk staat in het scherm waar je de opstartvolgorde (engels: bootorder) bepaalt.[/quote:be74150a50]

  Dat zou goed kunnen,

  Zet in die lijst (waar, waarschijnlijk ook je cd-rom speler en hardeschijf, en floppydrive in staan) de Boot-on-Lan eruit. Ik heb je al uitgelegd hoe je in de BIOS moet komen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.