Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

1 PRINTER 2 PC's

Anoniem
sadik.pacino
2 antwoorden
 • hallo, (allebei XP H E sp2
  kunnen jullie mij helpen hoe ik mijn pc naar de printer kan verbinden
  we gebruiken namelijk zelfde internet vanaf dezelfde modem
  k wil geens erver ofsow maken
  gewoon dat k t ook kan gebruiken
  op t modem heb je ook een usb ding
  (eigenlijk verbinding voor internet)
  maar kan toch het usb van d printer op dat modem insteken en dan dat we vanaf het modem verbinding maken nar t printer??
  of kan dat niet :roll:

  en me provider is orange als het nodig is


  of hebben jullie andere ideeen

  alvast bedankt….
  ben erg blij als jullie me helpen :D
 • Ik denk dat het dan het gemakkelijkst is om de printer te delen via het netwerk.

  Zorg ervoor dat beide computers zich in de zelfde werkgroep bevinden [i:c9b6be57ef](bijvoorbeeld beide in Thuis)[/i:c9b6be57ef]. Ga op de computer waar de printer is aangesloten naar [b:c9b6be57ef]Printers & Fax apparaten[/b:c9b6be57ef] in het [i:c9b6be57ef]Configuratiescherm[/i:c9b6be57ef] , klik rechts op de betreffende printer en kies voor [b:c9b6be57ef]Delen[/b:c9b6be57ef]. Er kan nu worden gevraagd of u de Netwerkdeel opties actief wil maken, kies dan voor Ja. Geef de printer een duidelijk herkenbare naam.

  Vervolgens kunt u nu op de andere computer, de computer met de printer bereiken (via [b:c9b6be57ef]Netwerklocaties - [i:c9b6be57ef]Zoeken naar computers in werkgroepen[/i:c9b6be57ef][/b:c9b6be57ef] (aan de linkerkant in het menu). Kies hier nu de computer met de printer. Dubbelklik op [b:c9b6be57ef]Printers & Faxapparaten[/b:c9b6be57ef]. Dubbelklik op de printer. Waarschijnlijk vraag Windows of u de drivers wilt installeren, dus kies Ja. Dan zou de printer nu op beide computers beschikbaar moeten zijn.

  Een voorwaarde is wel dat die computer die de printer deelt wel aan moet staan als er geprint moet worden. Is dat een bezwaar dan is het waarschijnlijk beter om een printerserver te kopen. De printer aansluiten op de usb-verbinding van de router, zal waarschijnlijk niet werken.

  Veel succes ermee!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.