Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

MAC-address filter tijdelijk omzeilen

Anoniem
peterkramer
2 antwoorden
  • Hoi allemaal,
    Om allereerst even de verkeerd op te vatten aard van mijn titel toe te lichten. Ik ga geen netwerken lopen 'hacken' of zo. Het gaat namelijk om het volgende: ik heb op mijn draadloos netwerk een mac-address filter zitten, maar als een van mijn collega's bij mij het netwerk wil gebruiken moet ik hem dus eerst aanmelden bij mijn modem. Dit is toch altijd een beetje onhandig en daarom vraag ik me af of er geen manier is om deze filter tijdelijk te omzeilen?! Ik dacht dat, aangezien ik het oke vind, het misschien makkelijk te doen is om een mac-address van een van de andere computers in het netwerk na te maken?!

    Misschien begeef ik me met deze vraag wel in het strafbare gebied, in dat geval mijn excuses, dat is niet de bedoeling, maar ik wilde toch graag ff weten hoe het zit?
  • Ongetwijfeld is er software waarmee je een mac-adres kan spoofen, maar wat ik niet snap is dat je dat makkelijker/minder werk schijnt te vinden dan even het mac-adres in de AP toe te voegen….de meeste Ap's laten zien welke mac-adressen op dat moent aktief zijn, en middels 1 druk op de "add" knop wordt die vervolgens ge-accepteerd….
    Wat jij wilt is met een usb-stick oid een programma op een laptop installeren, dan handmatig een mac-adres in typen om te spoofen, en na dit alles de hele boel weer terugdraaien :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.