Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hou installeer je een router?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Binnenkort wil een router aanschaffen, maar weet niet hoe ik die moet installeren. Ik heb UPC Breedband Classic. Moet er nog iets veranderd worden aan mijn PC? Wie kan mij antwoord geven.
 • Lees de gebruiksaanwijzing, die zit er altijd bij…… wel nog vaak in het Engels….
 • Maar omdat de TS de router nog niet heeft aangeschaft, zou de User Guide bij de fabrikant kunnen worden gedownload. Zodat er hier eventueel vragen over gesteld kunnen worden, voordat de router wordt aangeschaft.
 • ik weet niet of upc mac adres filtering doet
  anders kan je de router zo aansluiten en verder niks in te stellen

  het wordt wel anders als je een wlan router koopt

  hier moet je dan je eigen netwerk beveiligen

  upc zal tussen modem en router een eigen adres geven en de router geeft weer adressen aan jouw netwerk
 • Onlangs iemand geholpen het netwerk aan de praat te krijgen met UPC aansluiting. Het was hun zelf gelukt om internet werkend te krijgen alleen het thuisnetwerk wilde maar niet werken. Het enige wat ze hadden gedaan was de boel aansluiten. Ik kreeg de indruk dat ze niets met het mac adres gedaan hadden. Verder kon de router alleen met een standaard gebruikersnaam/wachtwoord worden benaderd. Die wisten ze niet, dus was er aan de routerinstellingen niks veranderd. Dus ja, eerst heb ik dus de gebruikersnaam/wachtwoord veranderd, daarna heb ik WPA aangezet en het zendvermogen op de laagste stand gezet. Zonder dat, kan iedereen erg gemakkelijk op hun netwerk komen. Mocht je een draadloze router kopen, denk er dan wel aan om de beveiliging aan te zetten. Oh ja, de standaard gebruikersnaam/wachtwoord staat gewoon in de handleiding (die nog wel gedownload moest worden, niet te geloven …). Een heel erg verkeerde bezuiniging op de kosten. Dit is vragen om problemen mede omdat de SSID ook standaard was ingesteld. Dus iedere passant kan er vrij makkelijk achter komen dat er niks is ingesteld.
 • Binnenkort wil een router aanschaffen, maar weet niet hoe ik die moet installeren. Ik heb UPC Breedband Classic. Moet er nog iets veranderd worden aan mijn PC? Wie kan mij antwoord geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.