Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

poorten emule openen

Anoniem
marientje
5 antwoorden
 • ik wil graag poorten openzetten voor Emule. Eerst werkte het, toen zat ie direct aan de Speedtouch (modem+router) in het netwerk 10.0.0.*
  Maar toen plaatste ik daarachter een Digiconnect router met WLAN om op zolder draadloos te kunnen internetten. De computer waar Emule op draait zit echter toch met een draadje in de Digiconnect in het netwerk 192.168.2.*, dit om niet teveel draden te hoeven trekken. Ik heb al geprobeerd dat netwerk ook op 10… te krijgen maar dat lukte niet. In de Digiconnect kan ik ook wel de poorten voor Emule openzetten maar dat werkt niet. Ik denk dat het mis gaat in de koppeling tussen de netwerken. Sowieso weet ik niet welk ip-adres de Digiconnect heeft in t 10.-netwerk dus kan ik de poorten daarheen niet openzetten. Of pak ik t helemaal verkeerd aan? Of kan iemand mij vertellen welke instellingen nodig zijn om niet een apart netwerk te creeeren? Dan zou t vast ook wel gemakkelijker gaan.
 • Je kan dit op twee manieren aanpakken:

  1) Je laat de draadloze router enkel als access point fungeren. Je hebt dan 1 netwerk in de 10.0.0.x reeks achter alleen de speedtouch. Sluit hiervoor de speedtouch op een LAN-poort van je draadloze router aan en geef deze een intern IP-adres in de speedtouch-reeks. Je hoeft dan alleen de bewuste poorten in de speedtouch open te zetten.

  2) Je houdt de functie van een draadloze router. Je hebt dan een netwerk in de 10.0.0.x reeks tussen de router en de speedtouch en een netwerk in een andere reeks achter de router. Sluit hiervoor de speedtouch aan op de WAN-poort van je router. Geef de router op deze WAN-poort een vast IP-adres van bijvoorbeeld 10.0.0.1, met als default gateway het IP-adres van de speedtouch (standaard 10.0.0.138). Je moet dan in de speedtouch poorten open zetten naar 10.0.0.1 en op je router moet je dezelfde poorten open zetten naar het betreffende IP-adres van de PC. Om ervoor te zorgen dat je niet dubbel poorten open hoeft te zetten, kun je in de speedtouch een default server instellen. Alle poorten worden dan open gezet naar dat IP-adres, in dit geval 10.0.0.1, het externe IP-adres van je router.
 • [quote:2b9dce03f7="Leo S"]
  2) (…) Geef de router op deze WAN-poort een vast IP-adres van bijvoorbeeld 10.0.0.1, met als default gateway het IP-adres van de speedtouch (standaard 10.0.0.138).
  [/quote:2b9dce03f7]
  Ik ga graag voor deze optie maar hoe stel ik een vast IP-adres in? Andere computers krijgen automatisch een IP-adres toegewezen, gaat dat geen problemen geven?
  [quote:2b9dce03f7="Leo S"]
  Om ervoor te zorgen dat je niet dubbel poorten open hoeft te zetten, kun je in de speedtouch een default server instellen. Alle poorten worden dan open gezet naar dat IP-adres, in dit geval 10.0.0.1, het externe IP-adres van je router.[/quote:2b9dce03f7]
  dit heb ik gevonden, gaat lukken verder dan!
 • Je kan een vast IP-adres instellen in de web-interface van je router. Waar dit precies zit, kan ik niet vertellen, dat is afhankelijk van het merk en type van je router. Het zal verder geen conflicten geven, want er zitten geen andere apparaten tussen je router en de speedtouch, alle PC's zitten namelijk achter je router.
 • dat lukte me niet. Overigens zitten er ook nog apparaten direct aan de speedtouch (modem+router).
  Ben nu voor optie 1 gegaan en die werkt gewoon. Raar want eerder lukte dat me niet…
  Bedankt iig!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.