Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

laptop aansluiten op desktop(zonder toetsenbord en muis)

Anoniem
citomaster
6 antwoorden
 • hallo,

  Ik ben sinds kort in het bezit van een laptop (sony vaio met vista). Nu wil ik deze aansluiten op mijn oude desktop (windows xp) Ik wil de hardeschijf van de desktop graag gebruiken als externe harde schijf. Nu heb ik al van meerdere mensen gehoord dat je dan een netwerk moet aanleggen. Maar ik begrijp nog steeds niet hoe dit werkt..aangezien mijn laptop nieuw is wil ik geen schade aanrichten.

  Mijn laptop (via kaart) en desktop (via usb bluetooth dingetje) zijn nu beide aangesloten op internet via een draadloze router. tussen de router en de pc's zitten geen kabels etc..
  graag wil ik de opstelling zo maken dat ik de monitor en toetsenbord van de desktop bij het grofvuil kan zetten en alleen de hardeschijf gebruik al externe hardeschijf.
  Ook maak ik me een beetje zorgen over de veiligheid aangezien je wel vreemde dingen hoort over draadloze netwerken…

  Wie kan mij helpen? Alvalt super bedankt!!!
  Gr,
  De Digibeet
 • Jouw wensen zijn wel wat lastig voor iemand die zich digibeet noemt!

  Ten eerste over de beveiliging, als jouw router een WEP beveiliging heeft, is het al moeilijk om überhaupt op je netwerk in te breken, de meeste nieuwe routers hebben zelfs een WPA(-PSK) beveiliging, en die is heel moeilijk te kraken.

  Dan over jouw opstelling:
  Ten eerste is bluetooth niet zo heel erg snel, dus het zal niet erg vlot lopen om bestanden te lezen en te schrijven.
  Je kunt een netwerk instellen door via Mijn Netwerklocaties –> Draadloos netwerk instellen, een netwerk creëren.

  Als je nog meer hulp nodig hebt, horen we het wel.
 • Als het je alleen om extra schijfruimte te doen is, kun je het beste een behuizing kopen waar je de schijf uit je desktop in doet. Deze behuizing kun je dan met USB op je laptop aansluiten.
 • In een PB aan mij schreef digibeet1 dit:
  [quote:2e5035e4c1]hey Leo,

  Dank voor je reactie. het ging my inderdaad om de extra schijfruimte. Ik wist niet dat je de harde schijf in een behuizing kon plaatsen en dan met usb aan kon sluiten..

  Weet jij waar ik zo'n behuizing kan kopen?

  Thnx,[/quote:2e5035e4c1]

  Zo'n externe behuizing kun je in iedere betere computerwinkel kopen, anders kunnen ze hem vast wel bestellen voor je. Je moet er wel bij vertellen dat het gaat om een behuizing voor een 3,5 inch harde schijf, anders heb je kans dat je er een koopt voor laptop-schijfjes. Die zijn een stuk kleiner qua afmetingen, dus in dat geval gaat je harde schijf uit je PC er niet in passen.
 • Hey,
  Stel dat ik mijn oude hardeschijf in zo'n usb behuizing stop kan ik dan ook de usb bluetooth (die van m'n desktop voor internet) hub hierop aansluiten zodat ik 'm overal in de kamer kan plaatsen en toch bij m'n bestanden kan? Vind het amtig dat ik dan elke keer dat usb kabeltje in m'n laptop moet steken. Hoe snel/traag is zo'n bluetooth verbinding? hoie lang duurt het bijv om word of mp3 op te halen?

  1000 maal dank!!!
  Gr,
  Mike
 • Ik ben bang dat dat niet zal werken. Je zal dus gewoon iedere keer het USB kabeltje aan moeten sluiten aan je laptop…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.