Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk: wel verbinding met internet maar niet onderling

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb 3 computers met XP op een netwerkje met een wireless access point en een apart modem. Eén computer is vast aangesloten, de andere 2 draadloos. Sinds vanochtend kunnen de computers onderling geen verbinding maken, maar misschien is het al wat langer, want ik gebruik 2 niet dikwijls. Wel kan elke computer naar het internet.
  Ik krijg steeds het bericht: "Er is een fout opgetreden bij het herstellen van de verbinding met (bijvoorbeeld) U:\\P2300\d. Microsoft Windows netwerk: Onvoldoende opslagruimte op de server beschikbaar om deze opdracht te verwerken. Deze verbinding is niet hersteld."
  Ik heb deze week ZoneAlarm geupdated, maar ik kan me niet voorstellen dat die alleen de onderlinge vebindingen blokkeert. Ik heb ZA trouwens uitgeschakeld, maar dat hielp niet. Ik heb ook van alles de netspanning uitgeschakeld en daarna weer aan, hielp ook niet.
  Wat kan er aan de hand zijn? Alvast bedankt voor elke tip!
  Rob
 • Volgens mij komt het echt door ZA, probeer anders deze geheel te verwijderen op beide computers. Dan heb je iederval dat verhaal uitgesloten.
 • De gratis versie van zonealarm kan niet gebruikt worden op een lokaal netwerk. Dan moet je de pro hebben. Als je zonealarm uitschakelt op alle computers, en ze daarna opnieuw opstart, zou je wel verbinding moeten hebben. Vermits ZA het enige probleem is natuurlijk.
 • Ja, dat klopt inderdaad. Ik kreeg via het forum van ZA de raad alles grondig te verwijderen (de methode is ergens op dat forum te vinden). En toen bleek het weer mogelijk verbinding te maken. Ook via dat forum werd me gewezen op een andere mailer die hetzelfde probleem had en die uiteindelijk maar was teruggevallen op de oude versie. ZA doet namelijk, en dat is wel begrijpelijk, niets voor de "Free" klanten. Dus ben ik ook maar naar de oude versie teruggegaan.
  Sorry, dat ik dit niet hier vermeld heb, maar omdat ik helemaal geen reactie had gekregen was ik de hele posting vergeten :-(
  In elk geval bedankt voor de moeite. Prettig weekend verder!
  Rob
 • Nee hoor, Gerben, de oude versie werkt prima op mijn lokale netwerkje!

  Rob
 • ik ben ook zéér verbaasd…. :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.