Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos internet met Speedtouch 780

Anoniem
human printer
3 antwoorden
 • Hallo,

  Help! Een kennis van mij heeft van "Slim" een abonnement aangevraagd wat bestaat uit bellen met VOIP en daarbij een beetje internetten (niet al te snel, maar het werkt). Althans via de kabel. Het draadlose heb ik inmiddels zover dat "het lijkt" alsof er een connectie is, maar internetten ho maar. Als je ook wat gedetailleerder kijkt naar de gegevens van de verbinding (verbindingsstatus) is er ook geen IP-adres toegewezen, terwijl de verbinding wel met het juiste apparaat is verbonden. Beetje vreemd allemaal.

  Aangezien er een verbinding aangegeven wordt is zowel in de laptop als speedtouch een wep-key (heeft niet de voorkeur, maar is de enige mogelijkheid bij de netwerkkaart) goed geinstalleerd.

  Wat kan ik nog meer doen om draadloos internet mogelijk te maken!

  alvast bedankt.

  mvg Santi
 • Misschien in je speedtouch het MAC filter uitzetten?
  Dan krijg je denk ik wel een Ipadres etc van de router.
 • Je zegt dat er geen ipadres toegewezen is, zie je dan 0.0.0.0 of 169.x.x.x staan ? Staat er niet toevallig bij de draadloos netwerken ergens "beperkt of geen netwerkverbindingen" of staat er echt van verbonden ?

  Probeer eens voor de zekerheid toch een andere key dat je zeker weet dat het daar al niet fout gaat. Controleer op de Speedtouch of DHCP wel ingeschakeld staat en of anders geef zelf een vast ipadres aan je netwerkkaart.

  Welke besturingssysteem heb je ?

  misschien heb je hier wat aan:

  http://www.hccmagazine.nl/index.cfm?fuseaction=home.showCursussen&id=18

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.