Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kabelmodem draadloos?

Anoniem
drupke
5 antwoorden
 • Hoi, Mijn vraag is als volgt: Mijn schoonvader heeft thuis kabelinternet met een kabelmodem van Motorola. Hij wil graag draadloos gaan waardoor er dus het een en ander veranderd moet worden. Ik heb al eens eerder geprobeerd een draadloos accespoint of draadloze router aan te sluiten, maar de modem kan helaas maar één adres toewijzen (dit is algemeen bekend over deze modem). Er moet dus een andere modem komen! Is het zo dat er een draadloze kabelmodem bestaat, of moet ik een kabelmodem aanschaffen en daarop een losse draadloze router aansluiten? Graag hoor ik suggesties, bedank! Groet Bar
 • Als het met het huidige modem gegarandeerd niet lukt 'm funktioneel door te verbinden naar een draadloze router zijn beide door jou genoemde opties te realiseren:

  1. Draadloos multiPC kabelmodem. Kijk eerst eens bij je provider of die niet iets in het assortiment heeft.
  2. Anders een wel met een draadloze router te verbinden kabelmodem + draadloze router. Nadeel hiervan is (net als onder 1. zelf een multiPC modem voor de kabel aanschaffen) dat je zelf alle instellingen zult moeten doen v.w.b. de konnektie met je provider (geen standaard installatie CD die de konnekties naar je provider legt) EN dat je de helpdesk van de provider niet hoeft te bellen voor technische ondersteuning. Staand beleid van de meeste providers is dat ze alleen ondersteuning bieden voor bij hen aangeschafte hardware.
 • Ik krijg de indruk dat bverweij twee zaken met elkaar verwart. De modem kan maar één adres toewijzen, dat is heel gebruikelijk voor een modem, met name voor een kabelmodem dat meestal zelfs beschikbaar wordt gesteld door de provider. Alleen ADSL-providers geven vaak een combinatie modem-router, die verstrekken dus wel meerdere lokale adressen. Een nieuwe modem kopen is in geval van een kabelabonnement meestal zelfs helemaal geen optie, omdat kabelproviders doorgaans de mac-adressen van de modems die ze verstrekken registreren, en je alleen met een geregistreerd mac-adres zo'n modem aan de praat krijgt.

  Dit is echter nooit een probleem, want in al die gevallen verbind je gewoon in plaats van direct je PC een daarvoor geschikte router met de modem ([b:98601bc80a]dáárna[/b:98601bc80a] ga je dus draadloos), en klaar is Kees, dus niks nieuwe modem aanschaffen. En zo verschrikkelijk veel hoef je op die router niet in te stellen, in 9 van de 10 gevallen werkt het meteen met de standaardinstellingen. En in geval van niet voldoende poorten op die router hang je er gewoon nog een simpele switch aan. Niet iets om koudwatervrees voor te hebben.

  Het enige punt is, dat het handiger kan zijn om de instellingen (indien nodig) even te doen met een niet draadloze verbinding op één van de PC's.
 • Je kan gerust een draadloze router aan je modem hangen. Het is echter zo dat je modem het MAC-adres van de PC die er nu op aangesloten is onthoudt. Dat betekent dat je dat MAC-adres moet kunnen clonen in je router, maar je kan ook je modem helemaal resettten door de stekker uit het stopcontact te halen en 10 seconden later weer aan te sluiten. Doe dit dan wel pas zodra je router aangesloten is. Je modem registreert namelijk het eerste MAC-adres wat hij "ziet".
 • Hoihoi, Bedankt voor de reacties! Toch nog een vraag, ik heb al eerder een draadloze router aangesloten, toen onstond het feit dat ik draadloos maar met één pc kon internetten, de aanschaf van een draadloze router alléén is dus niet de oplossing. Dus wat moet ik dan aanschaffen om het draadloos werkend te krijgen? Bednankt, groet Bart

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.