Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draytek vigor 2900, geen netwerk verbinding?

Anoniem
micky.g
5 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem met een pas aangeschafte draytek 2900 router:
  Ik heb wel op alle pc's in het netwerk internet maar een onderlinge verbinding tussen de pc's is er niet. Ik kan dus via geen enkele pc het netwerk benaderen. Router is gereset en alleen "LAN TCP/IP and DHCP Setup" en "Internet Access Setup" zijn ingesteld, voor de rest staat alles nog op de default fabrieks instellingen!
  Als ik de vigor 2900 uit het netwerk haal en mijn vigor 2200x aansluit werkt wel alles normaal! (deze is het zelfde ingesteld als de vigor 2900 voor zover mogelijk)
  als ik de vigor 2900 alleen als switch gebruik en de DHCP server uitzet is wel een onderlinge verbinding tussen de pc's mogelijk.
  Ik ga er dus vanuit dat het niet om een defect van de router gaat maar om een instelling….

  waar kan dit aan liggen? Ik weet hier verder geen raad mee!
 • kan dicht…

  Heb het probleem intussen zelf op weten te lossen.
 • Het is goed dat je router probleem zelf hebt weten op te lossen. Maar je zou op zijn minst kunnen vermelden, hoe je dit hebt opgelost. Zodat anderen met een gelijksoortig probleem er nog iets aan hebben.
 • Natuurlijk!!

  Dat beide routers exact gelijk functioneren wist ik eigenlijk, vandaar mijn verwondering dat het netwerk niet up kwam met de 2900!
  Het probleem heb ik echter intussen zelf op weten te lossen.
  Het probleem werd veroorzaakt door de softwarematige firewall, dit terwijl beide routers insteld waren op exact dezelfde ip-adressen en vrij te geven ip-range.
  Ik neem aan dat er dan nog onderscheid gemaakt werd aan hand van het MAC-adres.
  Na exact dezelfde ip-range nog eens vrij te geven in de firewall met aangesloten vigor 2900 werkte alles naar behoren!
 • [quote:102dec4053="micky.g"]Het probleem werd veroorzaakt door de softwarematige firewall, dit terwijl beide routers insteld waren op exact dezelfde ip-adressen en vrij te geven ip-range. Ik neem aan dat er dan nog onderscheid gemaakt werd aan hand van het MAC-adres. [/quote:102dec4053] Had je dat van die MAC-adres nog gecheckt of dat zo was? Eventueel zou je nog kunnen vermelden welke softwarematige firewall je gebruikt. In ieder geval bedankt voor het melden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.