Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Freecom FSG-3 Storage Gateway

Anoniem
rjvbussel
5 antwoorden
 • Geacht forum,
  Recent de Freecom FSG-3 Storage Gateway aangeschaft. Bedoeling: de kinderen van elders in te laten loggen en back-ups maken. Of dit de meest geschikte manier is weet ik niet, maar het leek mij in ieder geval leuk om te proberen. Echter ik moet al snel naar het forum.
  Eerste probleem: De WAN aansluiting is een contact voor een J45 stekker, als het goed is zou ik deze gateway ook als modem moeten kunnen gebruiken, maar in mijn speedtouch 510i modem zit een J11 stekker, die dus wel past in een J45 contact maar geen verbinding maakt in de gateway. Bestaat er een aanwijzing om in een J45 stekker de 4 draadjes uit de J11 op de goede plaats te krijgen, of ben ik helemaal op de verkeerde weg?
  Met vriendelijke gr RJvB
  p.s. Volgende problemen komen vast.
 • Die 510i is een isdn apparaat, mogelijk is de freecom dus analoog?
 • Hmmm, of dit antwoord niet meer vragen oproept dan het beantwoordt kan ik zo een, twee, drie niet zeggen. Want wat zou het oplossen als dat bekend is ?
  RJvB
 • Dat je mogelijk de freecom moet ruilen? Wat je ook kunt proberen, is je modem aansluiten op een gewone netwerkpoort van de freecom. Want dan heb je alles UTP, en heb je niets met de modem in de freecom te maken.
 • Ik heb even op de site van Freecom gekeken wat voor apparaat het is, want ik kende het niet. Het is alleen een router en geen router/modem-combinatie. Je moet hem dus niet in plaats van je SpeedTouch zetten, maar erachter. Je sluit de FSG met de WAN-poort op een LAN-poort van je SpeedTouch aan. Je PC('s) sluit je dan aan op de LAN-poort(en) van de FSG.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.