Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem netwerk

Anoniem
Hans.Vosman
3 antwoorden
 • Ik heb problemen om mijn Vista laptop te verbinden met een netwerk en internet.

  Ik heb een vaste pc met XP en een laptop met Vista. De XP computer is verbonden met het internet via een Devolo Adapter, dit is via het elektriciteitsnet. Mijn modem is aangesloten via zo'n adapter en mijn vaste pc ook.

  Voor mijn laptop heb ik een draadloze adapter. Het probleem zit hem nu juist dat ik verbinding kan maken met de adapter, maar niets verder. Ik kan dus geen verbinding maken met de andere pc en ook niet met het internet. Er staat in het Netwerkcentrum 'Verbonden met beperkte toegang'. Ik heb al vanalles geprobeerd, maar mijn kennis van computers rijkt nu eenmaal ook niet zo ver.

  Als er iemand mij kan helpen zou ik heel dankbaar zijn!

  mvg
 • Met adapter bedoel je die Devolo net adapter? En is dat dezelfde als die je voor de andere PC gebruikt? Of heb je 3 adapters? Eentje voor de modem en voor de normale PC? En dan een draadloze voor je notebook? Heb je de Windows netwerk wizard uitgevoerd? Heb je de notebook ook al eens aangesloten op de verbinding van die normale PC (met netwerkkabel neem ik aan)? Zo nee, probeer dat eerst om na te gaan dat alles is in te stellen en werkt. Ga daarna proberen draadloos te werken. Beperkte rechten kan betekenen dat een firewall de toegang blokkeert. Heb je Virusscanner/firewall software van Norton, Panda oid geinstalleerd?
 • Ik heb drie adapters, eentje voor mijn modem, eentje voor mijn vaste pc en een draadloze voor mijn laptop.

  Ik heb de netwerk Wizard al verschillende keren geprobeerd op beide pc's en ik heb ook al geprobeerd om mijn laptop aan te sluiten op de verbinding van de vaste pc.

  Ik heb ook al geprobeerd van de Firewall uit te zetten en dan draadloos te gaan, maar dit lukte ook niet.

  Ik heb geen Norton of Panda oid, er staat wel Ad-Aware en AVG op…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.