Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless printer of internet maar niet beide tegelijk werken

Anoniem
ThV
4 antwoorden
 • Ik heb een Canon MP600R en na het instellen van deze printer op mijn wlan kan ik of printen of internetten maar niet beide tegelijk.
  Config is Livebox > wireless router (fsg3 wlan)> 3x Lan (bekabeld)
  De printer wil alleen werken met het gateway adres en het ip adres van de router (192.168.2.1) dus als de printer aangezet wordt werkt hij wel maar ligt mijn internettoegang plat.
  Zodra de printer uitgezet wordt kan iedereen weer internetten.
  Het moet toch mogelijk zijn om op hetzelfde apparaat 3 comps bekabeld te hebben en 1 printer draadloos toegang te geven.
  2 computers bekabeld en een notebook draadloos werkt ook.
  Wie kan/wil mij helpen.
  Thx
 • Heeft je printer toevallig hetzelfde IP-adres als je router? Als dit het geval is heb je een IP-conflict en zul je een van de twee een ander IP-adres moeten geven.
 • De printer wil alleen werken met het gateway adres en het ip adres van de router (192.168.2.1)
 • Met andere woorden: je moet je printer hetzelfde IP-adres geven als je router? Dan gaat het dus niet werken en moet je een van de twee een ander adres geven. Als je de printer een ander IP-adres geeft, moet je op iedere PC natuurlijk ook het IP-adres van de printerpoort veranderen. Als je het IP-adres van je router verandert, moet je op iedere PC zorgen dat je dat adres als default gateway krijgt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.