Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos internet icm Orange Livebox?

Anoniem
Kenna
3 antwoorden
 • Ik ben van plan om binnenkort een laptop te kopen. Op dit moment heb ik 1 pc in huis. Voor het internet maak ik gebruik van de Orange Livebox; met de volgende specificaties:

  * geïntegreerde ADSL2+ netwerk interface
  * 2 ethernetaansluitingen
  * 1 USB masterpoort
  * 1 USB slavepoort
  * optioneel draadloos 802.11g access point met WEP/WPA beveiliging
  * ingebouwde NAT/PAT router functionaliteit
  * geïntegreerde DHCP-server / DNS relay
  * 1 analoge telefoonpoort voor VoIP en VoIP / VoPSTN routering
  * ingebouwde firewall
  * ingebouwde HTTP-server voor eenvoudige configuratie
  * ingebouwde FTP-server voor het updaten van de software

  Voor de laptop kan ik gebruik maken van een dienst van Orange waarbij ik 2 euro per maand extra kan betalen voor draadloos internet, echter spreekt dit mij niet aan.
  Ik ben dus niet van plan om een draadloos netwerk tussen de verschillende computers te installeren of iets dergelijks, ik wil alleen draadloos kunnen internetten met mijn laptop. Nu ben ik een complete leek op dit gebied, dus ik zou graag wat advies willen vragen.

  Moet ik een wireless router / accesspoint / iets anders kopen om gebruik te maken van draadloos internet? Familie maakt gebruik van de Orange Livebox icm een Belkin wireless router, maar dat vind ik heel omslachtig omdat je dan 2 verschillende router interfaces kunt (moet?) gebruiken voor bijvoorbeeld het openzetten van poorten.

  Het liefst wil ik dan ook dat ik gebruik kan blijven maken van de Orange Livebox interface voor alle instellingen, zonder omslachtig gedoe.. Is dit überhaupt mogelijk? Zo ja (en zo nee), wat zouden jullie dan adviseren?

  Overigens draait de pc op Windows XP Professional en zal de laptop Windows Vista Premium gaan draaien.

  Hartelijk dank voor de hulp.
 • Wat je dus nodig hebt, is een WAP (Wireless Acces Point) Hier zit dus geen router gedeelte in. Op die manier heb je geen "dubbel" netwerkje.

  Qua kosten maakt het weinig tot niets uit. Die dingen zijn net zo duur.

  Voorbeeld: Linksys WAP54G
 • Zelf heb ik ook een livebox, icm met een andere router. Ik kan je geen ervaringen geven over het forwarden van poorten, want dit heeft nooit gewerkt op de betreffende router, maar je kunt vanuit de draadloos verbonden pc nog steeds inloggen op de Livebox, de Livebox zal de router als een 2e pc zien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.