Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk met NAS en eventueel meer

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Beste allemaal,

  het volgende is het geval.
  Ik krijg in mijn betonnen jaren 60 flat ADSL van Orange, nu heb ik niet zoveel zin om al mijn computers (2 op de bovenste verdieping, telefoon komt op begane grond binnen) en een laptop hardwired te verbinden, dus wilde ik draadloos netwerk kaarten in de 2 pc's zetten en een wireless router op de Orange modem aansluiten.

  Nu heb ik een aantal vragen:
  - Is het goed te doen om een vaste PC draadloos aan te sluiten?
  - Kan ik deze pc's ook een vast IP adres geven?
  - Is het ook mogelijk om een nas draadloos aan te sluiten op dit netwerk?
  - Is het ook mogelijk om op een later tijdstip een mediacenter aan te sluiten op zo'n netwerk?

  Daarnaast (ja dit is mijn eerste keer draadloos) wat is een aan te raden aanschaf aan netwerkkaarten en router?

  Alvast bedankt!
 • Ja, ja, ja en ja.
  Ik heb niet veel ervaring met veel verschillende merken maar ik weet wel dat het beter is, vooral bij de nieuwe (nog niet) standaarden, om alle onderdelen van hetzelfde merk te kopen.
 • Dat laatste geldt alleen als je voor een pre-N kiest. En dat zou ik niet doen, tenminste niet als einddoel. Einddoel is gewoon N en dus let erop dat de wireless ap daar uitiendelijk naartoe geupgrade kan worden. Zover dat te bepalen is, maar met de meeste merken lukt dat wel. Zeker de net even iets hoger in het segment merken als Linksys, Netgear etc.

  groetjes Ed
 • [quote:c697ad0173="Edmond Varwijk"]Dat laatste geldt alleen als je voor een pre-N kiest. En dat zou ik niet doen, tenminste niet als einddoel. Einddoel is gewoon N en dus let erop dat de wireless ap daar uitiendelijk naartoe geupgrade kan worden. Zover dat te bepalen is, maar met de meeste merken lukt dat wel. Zeker de net even iets hoger in het segment merken als Linksys, Netgear etc.

  groetjes Ed[/quote:c697ad0173]


  Ik zit er over te denken om dan een ready to install setje van Linksys te kopen, met 2 netwerk kaarten, en een wireless router, ik zag dat ze er rond de 250 al zijn met N protocol.

  Ik zit alleen nog na te denken over een NAS of storage oplossing op het netwerk.

  Ik wil er eigenlijk naar toe dat ik in de studeer kamers van mij en mijn vriendin elk een computer heb staan en beneden een tv waarop we films en dergelijke op het netwerk kunnen kijken en tegelijkertijd samen een storage punt hebben waar we vanaf kunnen streamen. En dit dan allemaal het liefst draadloos.

  Ik had het in mijn vorige (studenten)huis met mijn huisgenoot, maar ja, dat was allemaal wired op een nogal wat kleiner oppervlak waardoor de tv's gewoon met de pc's waren verbonden, dat wordt nu allemaal nogal wat moeilijker en ik heb geen idee hoeveel geld ik er dan tegenaan moet gooien.

  Maar opzich moet het toch haalbaar (en leuk) zijn toch?
 • Je NAS zet je gewoon naast je router en vebind je dan gewoon via utp, dat is sneller en dan hoef je daar niet moeilijk over te doen met een draadloze verbinding voor je NAS…
 • Goed punt, ga ik doen!

  Ik loop nu een beetje te kloten, op het Orange users forum (verschrikkelijk onoverzichtelijk) loopt men te zeuren dat je de router beter als switch kan instellen in plaats van router vanwege portforwarding. Maar op het moment dat ik de Livebox gewoon het signaal laat doorzetten naar de router (Livebox adres 192.168.1.1 en ervoor zorgen dat de router op een ander bijv. 192.168.2.1 adres staat) is dat toch totaal geen issue?

  Als ik had geweten dat die Livebox zo'n irritant ding was…. volgende keer ADSL neem ik dat ook mee in de overweging. Goede oude kabeltijdperk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.