Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

De Vista´s hebben bij elkaar geen toegang

Anoniem
Hans.Vosman
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb 3 pc´s in een netwerk via een switch, 2x met vista en 1 met XP.

  Op alle 3 zijn de schijven gedeeld. Nu als ik kijk in mijn vista pc´s bij netwerk zie ik ze alle 3 de pc´s maar kan ik alleen toegang krijgen in de XP pc, voor de Vista pc heb ik geen toegang volgens de melding….

  Heb geen idee meer wat ik moet doen.
 • Op de XP PC even de netwerkwizard draaien, hiermee wordt bestand en printerdeling geaktiveerd (wel dus het vinkje goed zetten als de vraag voorbij komt)
 • [quote:8565a45ce2="peterkramer"]Op de XP PC even de netwerkwizard draaien, hiermee wordt bestand en printerdeling geaktiveerd (wel dus het vinkje goed zetten als de vraag voorbij komt)[/quote:8565a45ce2]

  Het is juist de XP pc die wel goed deelt! juist tussen de 2 vista pc's krijg ik geen toegang. Ook via de XP pc kan ik niet de Vista's benaderen.
 • Heb je de Vista instellingen goed staan? Hier, Windows Vista in een thuisnetwerk, mijn eigen ervaringen met Windows VIsta. Het is belangrijk te checken of de links en een aantal kennelijk cruciale instellingen goed staan.
 • Alles af geweest wat ik kon vinden maar het wil nie lukken. Ik zie de andere vista pc wel maar krijg geen toestemming.

  Als ik Vista het probleem laat oplossen krijgt hij geen antwoord op de ping?

  Wel lullig want nu moet ik 1 pc op XP houden als een soort server anders kan ik met USBsticks data gaan overgooien.
 • Check in dat geval op de Vista PC's de netwerk instellingen nogmaals na. Doe dit met behulp van deze File and Printer Sharing in Windows Vista, weliswaar Engelstalig maar met afbeeldingen.
 • :) Heb nu op 1 vista toegang!

  Ik had een wachtwoord in de pc gebracht en toen ik de pc benaderde via het netwerk vroeg hij een wachtwoord en zat ik erin….Tis een wonder en ik snap er niets van. mijn andere vista pc zonder wachtwoord is is niet benaderbaar, zeker ook maar een wachtwoord gaan invullen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.