Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Van ISDN naar ADSL?

Anoniem
John
7 antwoorden
 • Ik zit met de volgende vraag….

  Gister bij iemand geweest die gebruik maakt van ISDN (quattrovox kastje) en nog wat omslachtige gedoe. Momenteel nog steeds gewoon inbellen via het net, en betalen voor de tikken…

  Helaas voor hun houd het op met de "tikken" en moeten zij over naar ADSL, starterspakket (doe het zelf) van Het Net.

  Nu is mijn vraag:

  Op het moment dat ik daar ADSL aanleg, kan ik dan gewoon het hele ISDN installatie ertussen uit halen? ISDN is gewoon bellen en internetten tegelijk. Dit wordt dan geregeld door de splitter. Enige wat ik me kan bedenken is dat ADSL digitaal werkt en ISDN Analoog… Moet daar nog wat voor gedaan worden??

  Sugesties/ opmerkingen welkom!
 • Wanneer ISDN wijzigt in een gewone aansluiting, ja. Hoe snel dat in order wordt gemaakt, dat weet ik niet.
 • Idd. de ISDN lijnt moet worden omgezet in een "gewoon" nummer.

  Dan is het een kwestie van alles achter het ISRA punt (waar de lijn de woning binnenkomt) vervangen door de nieuwe apparatuur.
 • En wanneer het ISDN nummer niet naar een gewoon nummer gaat, moet dan de instalatie blijven bestaan of moet het persee een gewoon nummer worden….
 • Je kunt ook prima ADSL aanvragen op een ISDN lijn. Op die manier blijf je de voordelen van ISDN behouden (het gebruik van meerdere telefoonlijnen bijvoorbeeld).
  Hoe zwaar die voordelen van ISDN wegen (in combinatie met ADSL) is een afweging die een ieder voor zich moet doen.
 • Er zijn twee mogelijkheden:
  1) Je behoudt je ISDN lijn en vraagt daar ADSL op aan
  2) Je zet je ISDN om in een analoge lijn en vraagt dan ADSL aan

  Er zitten de volgende voor- en nadelen aan beide opties:
  1) Je betaalt extra abonnementskosten voor je ISDN verbinding, maar bijkomend voordeel is weer dat je nog steeds twee telefoonlijnen tot je beschikking hebt, waar je met een Quattrovox vier nummers op aan kan sluiten.

  2) Je betaalt geen extra abonnementskosten meer voor je ISDN, maar overstappen van ISDN naar een analoge lijn is niet zonder risico's. Ik heb namelijk vaker meegemaakt dat er gewoon een paar dagen niet meer gebeld kan worden. Het veiligste zou dan zijn om een extra analoge lijn aan te laten leggen, naast de ISDN lijn. Zodra deze opgeleverd is, kan er ADSL op aangevraagd worden en kan de ISDN lijn opgezegd worden. Dit brengt tijdelijk dubbele kosten met zich mee…

  Ik zou gewoon voor optie 1 gaan, dat is het veiligst en je hebt meer mogelijkheden met je telefoonlijn.
 • [quote:e9e6fe92d5]
  Je betaalt geen extra abonnementskosten meer voor je ISDN, maar overstappen van ISDN naar een analoge lijn is niet zonder risico's. Ik heb namelijk vaker meegemaakt dat er gewoon een paar dagen niet meer gebeld kan worden.
  [/quote:e9e6fe92d5]

  Inderdaad, daarom heb ik toen ik van mijn ISDN af wilde en PSTN met ADSL wilde nemen toch maar besloten om naar een kabelprovider te gaan (inclusief bellen).
  En da's maar goed ook, want met het getouwtrek wat ik kreeg én met KPN/ én met de ADSL provider zou ik al 3 maanden niet hebben kunnen bellen en internetten!
  Nu had ik mijn Kabel verbinding gelukkig nog.

  Voor FoxHunter zal dit echter geen oplossing zijn, aangezien hij waarschijnlijk hetzelfde emailadres wil behouden .En dat gaat natuurlijk niet altijd als je overstapt.

  Grtz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.