Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch 546i V6

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Geacht forum,
  Ik ben in het bezit van een speedtouch 510I modem, sinds een aantal jaren. Gezien het makkelijke installeren raadde ik een collega ook een speedtouch aan, 510i is er niet meer, dus hij heeft aangeschaft een 546i V6. Ik hem helpen maar helaas. Het instellen is, voor mij tenminste, aanzienlijk ingewikkelder geworden en ik kom er niet uit. Hij heeft als provider Wanadoo en hij heeft niet meer dan een loginnnaam en wachtwoord op een brief uit 2004
  Mijn vragen zijn: welke service moet ik gebruiken (Router of Bridge), VPI/VCI Wanadoo is dacht ik 8-48, is het PPPoA of PPPoE ? En wat is er nog meer van belang?
  Of heeft iemand ergens een gebruiksaanwijzing ?
  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
  RJvB
 • Geacht forum, ik ben inmiddels weer wat verder. PPPoE moet kennelijk PPPoA zijn, Service lijkt router te moeten zijn. Bij het testen van de verbinding is alles (DSL,ATM,PPP,IP) oké behalve Internet daar staat een kruis doorheen en staat de melding Verbinding naar gateway 195.190.249.17.
  Hoe los ik dit laatste probleem op ?
  RJvB
 • Alles is afhankelijk waar wanadoo de adsl lijn heeft geleasd op deze verbinding. !
  Even een belletje naar de helpdesk en vragen. Met die kennis kun je hier even terug posten voor de settings.
 • In het algemeen kan(kunnen) de benodigde handleiding(en) worden gedownload bij de provider en/of de fabrikant. Zelf onlangs een ISDN-ADSL kastje van Orange (zo'n zyxel ding), toegeschoven gekregen. Daar zat ook niks bruikbaars bij. Op zich had ik nog wel een CD of zo verwacht. In de gedwonloade handleiding stond vrij aardig uitgelegd hoe een en ander moet worden ingesteld. Per provider verschilt nog wel eens het een en ander. Dus specifieke instel informatie, dat moet de provider leveren.
 • Hallo, op de NL site van Speedtouch staat wat je moet doen om de modem te configureren. Hier een korte beschrijving, die ik ook al heb toegepast en met succes.
  Pak de config tool en stel providers met RCF1483 in.
  Selecteer de "router" of "router gebruikers LAN" en daarna het correcte netwerk "Wanadoo/Orange"
  Veel succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.