Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet oude PC

Hans.Vosman
10 antwoorden
  • Hallo, heb niet heel veel verstand van pc's, kom er met de meeste dingen wel uit. Behalve het volgende. Ik zal het kort proberen te beschrijven:

    Heb boven een oude PC staan (P3 500 Mhz), draait Windows XP op. Zat geen netwerk kaartje in (alleen een modem). Netwerkkaartje gehaald voor een tientje. Oude modem verwijderd, netwerk kaart erin gedaan, nieuwste drivers gedownload, geen problemen (bij Apparaatbeheer enzo geen problemen, PC herkent het kaartje gewoon).

    Nu pak ik me UTP kabel plug hem erin en een groen lampje gaat branden (Prima, zou je denken) maar vervolgens blijft de PC zoeken naar een netwerkadres (rechtsonderin bij 't klokje). Als ik diezelfde UTP kabel uit die oude PC haal en in m'n laptop doe is er niets aan de hand en werkt het perfect.

    Extra info: de UTP kabel komt via:

    1. Livebox –> UTP kabel naar Linksys router
    2. UTP kabel van Linksys router –> naar Alecto Homeplug (80 mbps)
    3. Boven andere Alecto Homeplug –> UTP kabel naar de oude PC.

    Zoals al gezegd, met m'n laptop heb ik geen probleem, met de PC wel. Het ligt dus niet aan 't signaal of aan die Alecto Homeplugs (vermeld het boven alleen even voor de volledigheid). Ook m'n Xbox360 kan ik gewoon via die Alecto Homeplugs aansluiten, alleen de oude PC geeft dus een probleem.

    Ik hoop dat iemand me kan helpen. Want ik zit er al een tijdje mee te klooien.

    Bedankt!

    Paul…
  • Twee dingen komen in gedachten.
    Het netwerkkaartje ondersteund alleen PCI 2.2 en jouw oudere bordje alleen 2.0 of 2.1 Op het doosje van de netwerkaart zal wel staan welke pci versie die is.

    2) De UTP kabel is niet volgens CAT5 specs gemaakt en ondersteund zo geen 100 Mbits. Dit zou je op kunnen lossen door bij de eigenschappen van het kaartje, de linespeed aantepassen van auto detectie naar 10 Mbps halfduplex
  • Begin eens met de pc rechtstreeks op de livebox. Dan weet je meteen of je het in de pc of het netwerk moet zoeken.
  • @ peterkramer: bedankt, ik zal je eerste tip ff checken zo. en wat betreft je 2e tip: het is een CAT5 kabel, maar voor de zekerheid eerder al 's van auto detectie naar 10 Mbps halfduplex gezet; geen resultaat.

    @ gerben: ook bedankt, ik denk niet dat het aan het netwerk ligt, want m'n laptop op dezelfde plek aansluiten op dezelfde UTP kabel in dezelfde ruimte geeft geen probleem.
  • Heb je de netwerk wizard uitgevoerd?
  • De netwerk wizard uitgevoerd, helpt niets. Uiteraard ook de bijgeleverde CD ingevoerd en alle stappen doorlopen. Nog steeds blijft de PC zoeken naar een netwerkadres.

    Wat peterkramer zei:

    [quote:3f6ff70a0d]Het netwerkkaartje ondersteund alleen PCI 2.2 en jouw oudere bordje alleen 2.0 of 2.1 Op het doosje van de netwerkaart zal wel staan welke pci versie die is.[/quote:3f6ff70a0d]

    Gezocht, maar niets over gevonden. Het gaat om dit product:

    http://www.sitecom.com/product.php?productname=EasyNetwork+PCI+card+10%2F100&productcode=LN-020&productid=185&subgroupid=2
  • V2.2 heeft twee inkepingen in het insteek slot. V2.0 en eerder 1
    Ik heb hier nog 3Com 3C905B-TXNM liggen met 1 inkeping :-)
    Je kunt even mailen bij interesse.
  • Ik schroef m'n PC weer ff open zo, zal even kijken.

    Bedankt Peter voor je aanbod, ik denk dat je nog wel een mailtje van me ontvangt spoedig… ;)
  • Welke instellingen heb je gekozen in de netwerk wizard? Wat is het huidige IP adres?
  • Ik heb even een foto gemaakt van 't moederbord en de sleufjes dus waar de netwerkkaart inzit.

    Foto: http://img503.imageshack.us/img503/120/30112007174kw6.jpg

    Het onderste kaartje is de netwerkkaart (identieke sleuf als de twee lege daarboven).

    Ik heb dus dit kaartje erin zitten:

    http://www.sitecom.com/product.php?productname=EasyNetwork+PCI+card+10%2F100&productcode=LN-020&productid=185&subgroupid=2

    Kan dat ivm v2.0/ v2.2 zoals Peter Kramer al eerder zegt in dit topic?


    @ Hans Vos: ik zal vanavond even kijken welke instellingen ik heb ingevoerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.