Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Toegang tot printer geweigerd

Anoniem
LeenB
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Kunnen jullie mij helpen met het volgende probleem. Het lijkt op het draadje van frankenmarion van za aug 04, 2007, maar de oplossing daarin aangegeven werkt bij mij niet.
  Op mijn bekabeld thuisnetwerk zijn aangesloten: pc A (windows 2000) waaraan een printer HP LaserJet 1018 hangt, pc B (windows Vista) en router (SMC). Netwerk functioneert goed, gedeelde bestanden zijn toegankelijk vanaf beide pc's. Nu wil ik ook vanaf pc B kunnen printen. Daarvoor heb ik op pc A een extra local port gemaakt volgens aanwijzingen in http://www.vandersluijs.nl/content/view/963/110/
  Ik kan de printer vanuit pc B goed zien, eigenschappen enz. maar krijg hoe dan ook geen verbinding, melding: "Toegang geweigerd". Op zowel pc A en B zijn dezelfde drivers geïnstalleerd, die zijn nl. voor alle OS geschikt. Op pc A aan de printer toegang verleend aan 'Everyone' en teneinde raad ook maar aan 'Anonymous Logon' en 'Network', maar nop.
  Wie kan mij op de goede weg helpen? Bvb. dank.
  LeenB
 • ik ken eensituatie met vista niet, maar maakte verscheidene printerkoppelingen, dus weet wel iets.
  nog nooit maakte ik een extra poort aan, en zou ook niet weten waarom dat nodig zou zijn.
  mijn werkwijze: printer op de ´eigen´ pc gedeeld maken
  op de andere pc nieuwe printer toevoegen - netwerkprinter - en zelf even laten zoeken. vervolgens wordt dan de software vanaf de ´printer-pc´ opgehaald en is de boel klaar.
  misschien heb je het wel te moeilijk gemaakt?
 • Nee, want daar tackel je het probleem… "drivers ophalen" In W2K kan die geen Vista drivers laden/ophalen, want die zijn er gewoon niet.

  Het wordt verstandiger om er een printservertje voor te gaan gebruiken. (let op dat er wel Vista (minimaal) clienten software voor beschikbaar is.
  (aan TS:ik heb er hier nog wel eentje liggen, mail dan maar ff)
 • Sorry dat ik niet eerder reageerde, maar de griep heeft toegeslagen, ondanks de griepprik van een maand geleden.
  In antwoord op beide reacties van Derk en van Peter: het probleem is niet dat ik geen drivers kan ophalen, want op zowel A als B heb ik de drivers geplaatst en geïnstalleerd. Voor alle windows-systemen op NT-basis zijn er voor de HP-printer maar één soort drivers. Maar het probleem is dat vanuit de Vista-pc de toegang naar de printer aan de Win2k-pc wordt geweigerd. Ik vermoed dat het te maken heeft met rechten, daar is Vista nogal 'sterk' in.
  In TechNetforum staat een uitgebreide draad over dit probleem. Zie http://forums.microsoft.com/technet/showpost.aspx?postid=1192680&siteid=17&sb=0&d=1&at=7&ft=11&tf=0&pageid=1
  Daar wordt de eerder vermelde oplossing van een extra poort voor het eerst aan de hand gedaan, maar ook blijkt dat het niet voor iedereen helpt. Ik denk dat ik er mee moet leren leven. Misschien tot SP1 uitkomt.
  In ieder geval bedankt voor de reacties. Ik ga nu maar weer eens genieten van mijn bed. :?
  LeenB
 • zorg dat delen op de win2000 pc goed staan (geen eenvoudig delen of hoe dat ook heten mag in 2000).
  Bij voorkeur alle gebruikers aanmaken op alle pc's met hetzelfde wachtwoord…. dezelfde werkgroep
  Sta jouw pc toe in de firewall vd 2000 pc, heeft niets met de rechten van vista te maken, want de printer zit aan de 2000 pc….
  Deels al gedaan wellicht….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.